20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAi grijă unde şi cum arunci gunoiul! Au apărut camere de supraveghere

Ai grijă unde şi cum arunci gunoiul! Au apărut camere de supraveghere

Au apărut camere de supraveghere. Craiovenii trebuie să fie atenţi de acum înainte unde aruncă gunoiul menajer şi cum respectă modul de colectare selectivă. Unele platforme de gunoi sunt monitorizate video, iar imaginile ajung în dispeceratul Poliţiei Locale. De aici până la o eventuală sancţiune nu mai este decât un pas.

Tonul l-a dat chiar primarul Lia Olguţa Vasilescu, care a anunţat, pe pagina sa de socializare, montarea primelor camere video de supraveghere stradală. Acestea au scopul „de a depista cetățenii certați cu bunul simț care aruncă deșeuri sau care nu respectă modul de colectare și selectare a gunoiului“, după cum a precizat edilul Craiovei.

„Primele camere video de supraveghere stradală au fost deja montate în mai multe puncte cheie din oraș și în apropierea spațiilor de depozitare a gunoiului. Scopul acestora este de a depista cetățenii certați cu bunul simț care aruncă deșeuri sau care nu respectă modul de colectare și selectare a gunoiului. Se intenționează montarea acestor camere video în toate punctele de colectare a deșeurilor, dar și pe mai multe artere folosite pentru a se transporta deșeurile în cartierele mărginașe, în vederea abandonării pe marginea drumului. Aceste camere sunt integrate în sistemul de supraveghere video al municipiului și numărul lor va crește în perioada următoare. Menționez că, săptămânal, se adună zeci de tone de deșeuri, abandonate la periferia orașului Craiova. Acum avem mijloacele de a-i depista pe cei care le aruncă și de a aplica sancțiunile legale“, este anunţul postat pe Facebook de Olguţa Vasilescu.

Primăria Craiova deţine, de altfel, şi un studiu de fezabilitate care presupune instalarea a 4.648 de camere de supraveghere video în tot oraşul, nu doar la platformele de gunoi. Vizate sunt şi parcurile, pieţele publice, cimitirele, locurile de joacă, unele străzi şi ieşirile din municipiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS