22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCine a pus stâlpu-n drum? Se întreabă o stradă întreagă din Craiova

Cine a pus stâlpu-n drum? Se întreabă o stradă întreagă din Craiova

-

Cine a pus stâlpul în drum ? Întreabă craiovenii care locuiesc sau trec pe o stradă din cartierul Bariera Vâlcii, văzând un stâlp din beton aproape de mijlocul străzii. Este vorba despre Aleea Viorele din cartierul craiovean Bariera Vâlcii. Aici, aproape de axul străzii tronează un stâlp de electricitate. Lângă acesta este aşezat un contor electric. Aleea este destul de îngustă, iar stâlpul pus aici de furnizorul de energie electrică încurcă rău circulaţia. Dacă se întâlnesc două autoturisme care circulă din sens opus, unul trebuie să se oprească şi să-i dea prioritate celuilalt. „Minunea” nu se comparã cu macaraua blocatã în bloc şi casa în jurul stâlpului, toate „made in Caracal” dar este surprinzãtoare pentru cei care trec pentru prima datã pe Aleea Viorele.

Stâlp pe carosabil/foto Claudiu Tudor
Stâlp pe carosabil/foto Claudiu Tudor

„Primăria a venit, a asfaltat. Stâlpul a rămas în mijlocul stăzii, parcă suntem la Caracal. Nu înţelegem, stâlpul va rămâne în stradă?”, întreabă un localnic de pe Aleea Viorele din Bariera Vâlcii.

Nu este o glumă şi nu este pentru prima dată când se întâmplă în zona Băniei. În urmă cu câţiva ani, în mijlocul unei şosele de la intrarea în Craiova se află un stâlp de electricitate. Societatea care se ocupa de lucrările la centura de sud a Craiovei a solicitat firmei de electricitate să mute stâlpul. Pentru lucrare, CEZ Oltenia a cerut atunci 1,8 milioane de lei, sumă considerată uriaşă de constructor. Cu alte cuvinte „minunile” de la Caracal se mutã încet spre zona Băniei, fiindcă Doreii există peste tot.

Stâlpii aparţin CEZ-ului, drumul este în administrarea primăriei.

Stâlp în mijlocul străzii
Stâlp în mijlocul străzii

Revenind la artera de circulaţie din cartierul Bariera Vâlcii, aceasta a fost refăcută recent. Au fost puse borduri şi a fost turnat asfalt, doar că muncitorii au lăsat pe mijlocul drumului un stâlp de curent. Acesta a fost montat aici de CEZ mult mai înainte ca strada să fie modernizată. În timp ce şoferii se chinuie să evite obstacolul, stâlpul tronează aproape de axul străzii şi aşa destul de îngustă. Locuitorii de pe Aleea Viorele au crezut că acesta va fi mutat, dar când primăria le-a modernizat strada au înţelesc că stâlpul rămâne neclintit.Stîlpii aparţin CEZ-ului, drumul este în administrarea primăriei.
Stâlpul de curent nu este singurul de pe artera respectivă care nu se aliniază în sirul celorlalţi stâlpi de electricitate de pe Aleea Viilor. La intrarea pe alee tronează un alt stâlp care nu este aşezat pe marginea drumului aşa cum sunt ceilalţi, dar nici atât de aproape de centrul drumului, aşa cum este stâlpul despre care facem vorbire. Modul în care stâlpii au fost amplasați de la bun început chiar pe unde trece strada este de-a dreptul haotic.
Administraţia locală craioveană spune că a atenţionat operatorul de electricitate, CEZ Distribuţie să retragă stâlpul din mijlocul drumului.

„Noi am interpelat CEZ-ul şi i-am cerut să-şi retragă stâlpul din stradă cât mai repede. Ulterior primăria va trece la asfaltare zonei”, a precizat Marina Andronache, purtător de cuvânt al Primăriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:29:42

(VIDEO) Olguța Vasilescu, la depunerea candidaturii pentru un nou...

Olguța Vasilescu a declarat astăzi, cu ocazia depunerii candidaturii...

ȘTIRI GdS