23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalJudecătoria Craiova, încă cinci ani la Centrul Multifuncţional

Judecătoria Craiova, încă cinci ani la Centrul Multifuncţional

Judecătoria Craiova, încă cinci ani la Centrul Multifuncţional. Secţia Penală şi Secţia a II-a Civilă din cadrul Judecătoriei Craiova îşi vor desfăşura activitatea şi în următorii cinci ani la Centrul Multifuncţional din cartierul Romaneşti.

Primăria va prelungi durata de folosinţă a celor două imobile, pe care le-a pus gratuit la dispoziţia Judecătoriei în decembrie 2020, prin Hotărâre de Consiliu Local (HCL). Atunci s-a aprobat transmiterea în folosință gratuită, pe o perioadă de un an, începând din data de 16.03.2021, cu posibilitatea prelungirii, către Tribunalul Dolj, pentru Judecătoria Craiova, a imobilelor Centrul de Excelență în Afaceri și Centrul pentru IMM-uri și Institutelor de Cercetare și Inovare, situate în strada Târgului, nr. 26, în vederea desfășurării activității. Judecătoria a relocat activitatea celor două secţii abia de la 1 noiembrie 2021: Secția Penală la Centrul pentru IMM -uri şi Sectia a II-a Civilă la Centrul de Excelență în Afaceri.

Acum, se doreşte o prelungire a duratei de folosinţă a celor două clădiri care aparţin domeniului public al municipiului Craiova. Aşa că Tribunalul Dolj a solicitat în 2021, în două rânduri, prelungirea transmiterii în folosință gratuită, pe o perioadă de 5 ani, a celor două imobile, „întrucât locația actuală a Judecătoriei Craiova nu mai este corespunzătoare desfășurării activității acesteia, în condiții optime“. Totodată, instituţia a cerut transmiterea în folosiță gratuită și a terenului aferent acestor imobile.

Judecătoria Craiova, la Centrul Multifuncţional. Ce valoare de inventar au imobilele cedate în folosinţă gratuită

Primăria Craiova s-a conformat şi va supune spre aprobare, în şedinţa de joi a Consiliului Local, modificarea HCL nr. 381/2020 referitoare la transmiterea în folosinţă gratuită, către Tribunalul Dolj, pentru Judecătoria Craiova, a celor două spaţii.

Secţia Penală şi Secţia a II-a Civilă din cadrul Judecătoriei Craiova rămân şi în următorii cinci ani în imobilele puse la dispoziţie gratuit de către primărie: Centrul pentru IMM-uri şi Centrul de Excelenţă în Afaceri

„Se aprobă transmiterea în folosinţă gratuită, pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea prelungirii, către Tribunalul Dolj, pentru Judecătoria Craiova, a următoarelor imobile: Centrul de Excelenţă în Afaceri, cu valoarea de inventar de 2.145.744,16 lei; Centrul pentru IMM-uri, cu valoarea de inventar de 2.720.791,19 lei; teren în suprafață de 11.443 mp, cu valoare de inventar de 7.601.387,93 lei, care face parte din suprafața de 67.202 mp cu valoare de inventar de 44.641.131,84 lei, ce aparține domeniului public al municipiului Craiova”, se arată în proiectul de hotărâre.

Cele două imobile au fost construite în 2014, la un an după ce a fost finalizat Centrul Expozițional și de Afaceri, cunoscut mai bine ca Centrul Multifuncțional – Pavilion Central (recepţionat în octombrie 2013).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS