17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO conductă de apă, cârpită cu dop de lemn

O conductă de apă, cârpită cu dop de lemn

Modul în care angajaţii de la CAO „cârpesc” conductele de apă care crapă ne duce cu gândul la o imaginea care a ajuns în spaţiul public cu ceva timp în urmă. Este vorba de o conductă de aducţiune a apei din localitatea Haţeg, reparată cu zeci de dopuri din lemn. În fotografie se vedea cum, de-a lungul unui tronson de conductă, spărturile au fost astupate cu dopuri din lemn, iar în unele părţi, apa reuşeşte să iasă şi pe lângă aceste improvizaţii. Într-o stare asemănătoare se află şi o conductă de apă de pe strada Horezului din Craiova, aceasta a fost cârpită în timp cu câteva dopuri de lemn.

Intervenție pe strada Horezului

O conductă de apă din centrul Craiovei crapă frecvent. În această lună s-a întâmplat pentru a patra oară.
Ţeava este pe strada Horezului chiar la colţul unui imobil. Proprietarii casei spun că în ultima perioadă conducta s-a tot spart. Angajaţii de la Compania de Apă Oltenia au venit au constatat, au adus utilajele, au săpat şi apoi au pus un dop în spărtură. Ulterior, au astupat cu pământ, au tasat şi au cârpit asfaltul. Din cauza lucrărilor de mântuială, nu trec câteva luni şi conducta crapă din nou. Din cauza deselor intrevenţii şi a utilajelor operatorului de apă şi canal imobilul din imediata vecinătate a conductei a început să crape. Totuşi, cel mai mult proprietarii sunt revoltaţi din cauza modului în care angajaţii fac reparaţiile. Aceştia pun un dop de lemn în spărtura din conductă.


„Eu locuiesc pe strada Horezului, în spatele Mercurului, vizavi de hotel Favorita. Aici, cei de la Compania de Apa Oltenia tot repară o ţeavă generală de apă. Vin după ce îi anunţăm noi că iese apă din asfalt, semn că se sparge conducta. De fiecare dată pun o pană de lemn în ţeavă şi toarnă asfalt. Anul ăsta, conducta s-a spart de trei. Noi am anunţat că iese apă din asfalt. Au reparat la aproximativ trei luni. Sunam şi anunţam că iar iese apă. La trei metri de conducta aceasta este o casă unde locuiesc şase familii si deja sunt infiltaraţii la demisol. Când i-am întrebat de ce pun dop în conductă, au răspuns că ei aşa repară şi dacă nu ne convine să facem reclamaţie sau o adresă către CAO şi să aşteptăm un răspuns”, spune locatara de pe strada Horezului, nr.1.

Intervenție

Au venit, au cârpit


Craioveanca spune că muncitorii de la CAO au venit, au astupat cu pământ craterul din asfalt deşi pe lângă dopul pus în conductă „dădea apă”. Ea mai spune că din această cauză lăcaşul în care se află apometrele stau permanent în apă.
Faptul că această conductă s-a spart frecvent stau dovadă şi cârpelile asfaltului. Acesta este brăzdat în zona conductei de mai multe peticeli în covorul asfaltic.
Aşa s-a întâmplat şi ieri, angajaţii CAO au venit au turnat covor asfaltic peste pământul aşezat cu câteva zile înainte deasupra conductei cârpite cu dop de lemn.
Rămâne de văzut cât timp va trece până la următoarea avarie .
Am întrebat şi la CAO despre această situaţie, dar nu am primit un răspuns până la închiderea ediţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS