21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalISJ Dolj a primit primul lot de teste de salivă pentru elevi

ISJ Dolj a primit primul lot de teste de salivă pentru elevi

Au ajuns primele teste de salivă și la Inspectoratul Școlar Județean Dolj. Este vorba de 189.000 de teste.

Potrivit inspectorului școlar general, Daniel Ion, inspectoratul școlar va asigura distribuția acestor teste către fiecare unitate de învățământ astăzi, 27 noiembrie, și mâine, 28 noiembrie, conform planificării trimise unităților școlare.

Cât despre modalitatea de testare, aceasta se va decide la nivelul fiecărui consiliu de administrație al unităților școlare.

”În această dimineață, Inspectoratul Școlar Județean Dolj a primit 189.000 de teste antigen din salivă pentru elevi. Aceste teste se vor distribui în zilele de 27 și 28 noiembrie, conform planificării.

Practic, pentru distribuire sunt programate 20 de unități școlare pe oră. Testele vor fi distribuite proporțional cu numărul de elevi.

Modalitatea de testare a elevilor se stabilește în Consiliul de Administrație al fiecărei unități de învățământ, din care fac parte profesori, reprezentanți ai părinților, reprezentanți ai mediului economic, reprezentanți ai consiliului local precum și reprezentanți ai primarilor. Modalitatea de testare a elevilor nu se stabilește doar de cadrele didactice sau doar de reprezentanții părinților.

Acolo unde consiliile de administrație decid ca testele să se facă de către părinți, acestea se vor da părinților. Dacă testarea se va face la școală, testele rămân la unitatea de învățământ.

Metodologia prevede ca testarea elevilor să se facă în prima și a patra zi a fiecărei săptămâni, adică în fiecare zi de luni și de joi”, a precizat Daniel Ion, inspector școlar general al județului Dolj.

În prezent, lotul de teste primit raportat la numărul total de elevi din Dolj ajunge pentru două testări per copil. Prin urmare, și în perioada imediat următoare Doljul ar trebui să mai primească astfel de teste.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS