21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDrumul județean Moțăței – Plenița, la primul strat de asfalt

Drumul județean Moțăței – Plenița, la primul strat de asfalt

Pe drumul județean Moțăței – Plenița, al doilea tronson al DJ 561A Giurgița – Urzicuța – Afumați – Băilești – Moțăței – Unirea – Plenița – limita cu județul Mehedinți, se toarnă primul strat de asfalt.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, în aceste zile au fost asfaltați primii kilometri ai tronsonului II al DJ 561A, pe porțiunea de la intersecția cu DN 56 Craiova – Calafat până la intrarea în comuna Moțăței.

„Se asfaltează primii kilometri de pe tronsonul 2 al drumului județean 561A, cuprins între Moțăței și limita cu județul Mehedinți. Astăzi și mâine (miercuri și joi – n.r.) se toarnă primul strat de asfalt pe porțiunea de la intersecția cu drumul național 56 Craiova – Calafat și până la intrarea în localitatea Moțăței. Am mers pe șantier pentru a discuta cu constructorul despre următoarele etape de lucru. Astfel, pe parcursul lunii noiembrie va continua asfaltarea între Moțăței și Dobridor și pe tronsonul de drum cuprins între Plenița și limita cu județul Mehedinți. De altfel, am solicitat tuturor constructorilor ca, în următoarele săptămâni, să se lucreze în ritm alert pe drumurile cu șantiere deschise, astfel încât acestea să fie practicabile și pregătite pentru iarnă“, a precizat Cosmin Vasile, pe pagina sa de socializare.

Lucrările de modernizare a tronsonului II al DJ 561A Moțăței (intersecție DN 56) – Dobridor – Unirea – Plenița – limita cu judeţul Mehedinți au demarat în 2020 și sunt executate de firma craioveană Strade Bauunternehmung SRL, în asociere cu Panadria SRL (Găneasa, Olt). Valoarea contractului este de 78.942.719,31 lei (fără TVA), constructorul având doi ani la dispoziție să finalizeze lucrările.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS