22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎn ce stadiu se află modernizarea DJ 561A Giurgița – Pleniţa

În ce stadiu se află modernizarea DJ 561A Giurgița – Pleniţa

Lucrările de modernizare a Drumului Judeţean (DJ) 561A Giurgiţa – Urzicuţa – Afumaţi – Băileşti – Moţăţei – Unirea – Pleniţa – limita cu judeţul Mehedinţi au demarat anul trecut, cu fonduri europene obținute de Consiliul Județean (CJ) Dolj.

Fiind vorba de cel mai lung drum din Dolj – 72 km, proiectul a fost împărțit în două loturi, scoase separat la licitaţie. Tronsonul I pleacă de la Giurgița la Moțăței, celălalt de la Moțăței (intersecție cu DN 56) până la limita de județ. Asfaltarea efectivă a drumului a demarat în august 2021, iar potrivit preşedintelui CJ Dolj, Cosmin Vasile, lucrările avansează. Pentru ambele tronsoane ale DJ 561A termenul de finalizare a lucrărilor de modernizare este de doi ani.

„Avansează lucrările la drumul judetean 561A. Peste 4.000 de tone de asfalt se toarnă, în aceste zile, între localitățile Boureni și Afumați. Şi pe alte tronsoane se lucrează intens pentru pregătirea drumului de turnarea primului strat de mixtură asfaltică. Forțele desfășurate pe teren reușesc să amenajeze peste 800 de tone de piatră spartă și 900 de tone de balast, zilnic. Ne dorim ca operațiunea de așternere a primului strat de asfalt să se desfășoare într-un ritm cât mai rapid, pentru ca drumul să poată fi ușor practicabil în perioada rece a anului“, a anunţat Cosmin Vasile, pe pagina sa de socializare.

Avansează modernizarea DJ 561A Giurgița – Pleniţa

Modernizarea primului tronson al DJ 561A (Giurgiţa – Moţăţei) are o valoare totală 85.832.169,84 lei (fără TVA), lucrările fiind executate de asocierea craioveană Domarcons SRL – Erpia SA. Lucrările de modernizare a tronsonului II al DJ 561A Moțăței (intersecție DN 56) – Dobridor – Unirea – Plenița – limita cu judeţul Mehedinți sunt executate de asocierea Strade Bauunternehmung SRL (Craiova) – Panadria SRL (Găneasa), valoarea contractului fiind de 78.942.719,31 lei (fără TVA).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS