10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMarian Vasile îi răspunde Olguţei Vasilescu. Primarul Craiovei, pus la zid

Marian Vasile îi răspunde Olguţei Vasilescu. Primarul Craiovei, pus la zid

Marian Vasile îi răspunde Olguţei Vasilescu. Războiul declaraţiilor dintre şefii de la Craiova ai PNL şi PSD continuă. Preşedintele PNL Craiova, Marian Vasile, a reacţionat după ultima postare de pe Facebook a Olguţei Vasilescu. Primarul Craiovei îi răspunsese lui Marian Vasile după declaraţiile făcute de acesta într-o conferinţă de presă, declaraţii care o vizau direct.

În urmă cu câteva zile, Olguţa Vasilescu a lansat un atac dur la adresa guvernului, pe motiv că ar fi alocat din fondul de rezervă bugetar „foarte mulţi bani către administrațiile liberale şi sume nesemnificative către celelalte orașe sau comune din ţară“. Aici a inclus și municipiul Craiova, care nu a primit bani din fondul de rezervă aflat la dispoziția guvernului, la ultima rectificare. Președintele PNL Craiova a considerat declarațiile Olguței Vasilescu „o tentativă de a manipula grosolan craiovenii, încercând să-şi ascundă neputinţa în a rezolva problemele oraşului“. „Astfel de mesaje denota doar nepricepere în a conduce acest oraş! Un primar care se plânge mereu, se văicăreşte şi care ne spune că nu are soluţii este, probabil, un primar care îşi pregăteşte demisia“, a spus Marian Vasile.

Replica Olguţei Vasilescu nu s-a lăsat prea mult aşteptată. Într-o postare pe pagina sa de socializare, edilul Craiovei l-a contrat pe Marian Vasile, susţinând că „a fost numit de Guvernul Câțu în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, de unde încasează, lunar, suma de 10.000 lei“. „Omul nu e preocupat de creșterea nesimțită a prețului la energie pe care craiovenii trebuie să o suporte sau de garanția pe care CEO o cere de la Primăria Craiova, în valoare de 3 milioane de euro, deși firma Termo Urban, care distribuie agentul termic craiovenilor, nu are nicio datorie la CEO“, a scris Olguţa Vasilescu.

Marian Vasile îi răspunde Olguţei Vasilescu. Ce replică i-a dat preşedintele PNL Craiova primarului

„Înțeleg că Olguța Vasilescu îmi urmărește cu atenție conferințele de presă. Bravo! Observ și că are timp să scrie despre mine, pagini întregi, pe facebook. Foarte bine! Însă, ceea ce constat cu tristețe este că, în continuare, nu găsește soluții concrete pentru numeroasele și gravele probleme pe care le întâmpină craiovenii (semnalate în conferința de presă a PNL Craiova). Nu ne transmite nici măcar o speranță de mai bine, de creștere a calității vieții în orașul nostru, de relansare economică, așteptată de un deceniu de antreprenorii craioveni, de când dumneaei conduce orașul, direct sau indirect.

DEPOPULAREA Craiovei este o altă problemă îngrijorătoare. Cifrele oferite de Institutul de Statistică din ultimii ani sunt extrem de alarmante. Mii de craioveni, în special tineri valoroși, pleacă pentru o viață mai bună – nu în străinătate, ci în alte orașe ale țării, orașe care, în 2012, când O.V. a pus stăpânire pe oraș, erau sub nivelul Craiovei. Cum s-a ajuns aici?

Este foarte trist că părinții ajung să se despartă de copii, iar bunicii să-și vadă nepoții în vacanțe. De ce orașul nostru pierde, într-un ritm accelerat, resursă umană extrem de importantă? E simplu: pentru că L.O.V. este total dezinteresată de acest aspect, extrem de sensibil și prioritar, în egală măsură! Cu alte cuvinte, nu o interesează soarta orașului și, împlicit, a craiovenilor! Temele dumneaei de interes sunt: circul politic, văicăreala, uneltirile, dramoletele“, a scris Marian Vasile, pe pagina sa de Facebook.

„Mă amuză încercarea ieftină de manipulare a craiovenilor“

Preşedintele PNL Craiova a continuat tirul la adresa primarului Lia Olguţa Vasilescu. „În altă ordine de idei, nu îi înțeleg uimirea vizavi de prezența unui inginer, care a profesat și încă profesează, cu temeinice cunoștințe în domeniul energetic, în Consiliul de Supraveghere al C.E.O.! Probabil că încă o macină criticile și mirarea românilor care nu au înțeles rolul unei filologe, specializată în italienistică, subintitulată profesor, dar, care, nu a profesat niciodată, cocoțată la Ministerul Muncii.

Mă amuză încercarea ieftină de manipulare a craiovenilor, prin care Olguța Vasilescu încearcă să le inoculeze acestora profilul unui politician care trăiește din «sinecuri politice»! Spun tentativă de manipulare deoarece sunt convins că dumneaei știe că, încă de pe băncile Facultății, am lucrat NUMAI în domeniul privat, cu excepția ultimelor luni, pe care le indică, arătând cu degetul spre activitatea mea din cadrul C.E.O. Dar deh… când tu, de 21 de ani, ești plătit doar din banii publici proveniți de la românii împovărați de taxe și te bucuri de avantajele slujbelor la stat, nu poți concepe că există oameni care muncesc la stat din pasiune și provocare profesională.

În ceea ce privește agentul termic al orașului, doamna primar evită să le explice craiovenilor cum a reușit să bage în faliment societatea de Termoficare care, în ultimii 10 ani, a fost condusă de apropiații dumneaei, toți având carnet de membru PSD. Doamna primar trebuie să le explice cetățenilor falimentul primului S.R.L., apariția celui de-al doilea și, într-un final apoteotic, să arate cum a reușit fostul furnizor de agent termic din oraș să adune colosala datorie de 456.442.752 de lei!!! Deci, în loc să dea aceste explicații, doamna primar se întreabă retoric de ce i se cer garanții!?“, a menţionat Marian Vasile.

Marian Vasile îi răspunde Olguţei Vasilescu

„Dincolo de partide și doctrină, în fața tuturor politicienilor trebuie să primeze interesul orașului! Concursul declarațiilor politicianiste ale Olguței Vasilescu nu recuperează decalajul Craiovei comparativ cu al celorlalte municipii, fapt vizibil și perceput, în mod cert, de fiecare locuitor.
Aaa, era să uit: în aceeași postare, dumneaei mă roagă să îi explic cum ar putea să scadă factura iluminatului stradal. Soluția este una simplă: prin reducerea consumului.

Sper să înțeleagă că vorbesc despre eficientizarea energetică a sistemului de iluminat public, și că nu îi propun sistarea iluminatului public! De altfel, eficiența energetică se integrează conceptului de ”oraș verde” pe care îl invocă și dumneaei numai că, din tot acest concept a înțeles doar sensul propriu al cuvântului – să înverzească orașul prin achiziția unor ierburi decorative care îi costă pe craioveni milioane de euro! Haideți să privim și partea bună: putea să ne oblige să vopsim locuințele proprii în nuanțe de verde… ca să transformăm Craiova într-un «oraș verde»”, a încheiat Marian Vasile, preşedintele PNL Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS