3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSalubritatea renunţă în această iarnă la tariful de aşteptare

Salubritatea renunţă în această iarnă la tariful de aşteptare

Firma care se va ocupa şi în această iarnă de deszăpezirea străzilor din Craiova, SC Salubritate se pregăteşte de sezonul rece. Pentru deszăpezirea celor 860 de străzi, operatorul închiriază utilaje şi îşi inventariază stocul de sare şi clorură. Cum iarna trecută a fost una foarte blândă, Salubritatea are deja pe stoc 723,65 tone de sare industrială și 9375 kilograme de clorură de calciu. Noutatea este că firma nu mai percepe tarif de aşteptare ca în iernile trecute.

Pentru că sezonul rece se apropie, operatorul care răspunde de deszăpezirea străzilor din Craiova a început pregătirile de iarnă. Cu alte cuvinte, Salubritatea caută să închirieze utilaje, fiindcă cele 52 pe care le deţine nu-i sunt suficiente. În acest sens, operatorul a demarat procedura de licitaţie publică pentru completarea parcului auto, necesar acestei ierni.

Licitaţia de închiriere vehicule industriale şi camioane cu şofer, care să presteze servicii specifice de deszapezire a fost publicată în sistemul electronic în data de 21.09.2021. Societatea primăriei pune la bătaie cel mult 2.858.100 de lei.

Deszăpezire
Deszăpezire


Salubritatea închiriază utilaje

„SC Salubritate Craiova SRL deține 52 de utilaje care vor fi folosite pentru îndepărtarea zăpezii de pe căile publice, pentru împrăștierea materialului antiderapant și pentru transportul sării către punctele intermediare din municipiul Craiova, precum și transportul zăpezii către punctul de descărcare stabilit pe drumul de acces către rampa Mofleni. Pentru completarea parcului auto necesar desfășurării acestei activități, ca în fiecare an, SC Salubritate Craiova SRL închiriază utilaje cu șofer (minim 32 și maxim 51), licitația fiind organizată pe 12 loturi, în funcție de tipul utilajului. Procedura este în desfășurare, ofertele urmând a fi depuse până în data de 20 octombrie 2021.Numărul maxim al utilajelor ce urmează a fi închiriate este mai mic decât cel de anul trecut, având în vedere faptul că numărul autovehiculelor deținute de SC Salubritate Craiova SRL, cu precădere în ceea ce privește utilajele multifuncționale, care sunt folosite în sezonul cald pentru măturarea sau spălarea mecanizată a străzilor iar iarna pentru deszăpezire”, a precizat Cristina Ghenea, purtător de cuvânt al SC Salubritate Craiova SRL.


Salubritate nu mai cere bani pentru aşteptare

Noutatea pentru aceste sezon rece este că firma nu va mai percepe tarif de aşteptare ca în iernile trecute


„Spre deosebire de anii precedenți, în sezonul de iarnă 2021-2022, activitatea de deszăpezire va fi plătită strict în ore de acționare, fiind eliminat tariful de așteptare a utilajelor”, a mai precizat Cristina Ghenea, purtător de cuvânt al SC Salubritate Craiova SRL.

Deszăpezire/foto arhiva GdS

Salubritatea închiriază utilaje pentru deszăpezire

Licitaţia este împărţită în 12 loturi, fiecare firmă trebuie să depună oferte pentru un singur lot. Primul lot cuprinde tractoare echipate cu plug, lamă şi remorcă. Valoarea este între 90.000 de lei şi 150.000 de lie , în funcţie de numărul tractoarelor închiriate, trei sau cinci. Pentru al doilea lot, Salubritatea a solicitat tractoare pentru împrăştiat material antiderapant. Valoarea este între 60 de mii şi 120 de mii de lei. Cel de-al treilea lot cuprinde autogredere, iar valoarea este de cel mult 64. 800 de lei. În lotul patru intră autovehicule cu lamă şi sistem de împrăştiat material antiderapant, minim şase – maxim opt. În lotul cinci, operatorul solicită autovehicule echipate cu lamă şi sistem de împrăştiat material antiderapant.
Societatea primăriei şi-a arătat intenţia de-a mai închiria încărcătoare cu cupă, cu capacitate diferită, dat şi tractoare cu lamă şi autobasculante. Utilajele trebuie să vină însoţite de conducătorii auto. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 20.10.2021.

Salubritatea se organizează pentru iarnă

Utilaje de deszăpezire
Utilaje de deszăpezire

Pentru deszăpezirea celor 860 de străzi, orașul a fost împărțit în 11 sectoare, fiecare având câte doi responsabili, care vor lucra în ture de câte 12 ore. De asemenea, toate străzile sunt împărțite în funcție de priorități. Categoria de străzi cu prioritate I, reprezentând cele 150 de străzi pe care se va interveni inițial. Aici intră marile bulevarde, străzile intens circulate, cele pe care circulă mijloace de transport în comun sau care asigură legătura între diferite zone ale orașului.

Categoria străzilor cu prioritate II , pe care se va interveni după finalizarea deszăpezirii străzilor cu prioritate I, include străzile de cartier şi cuprinde 220 de străzi.

La prioritate III intră străzile secundare şi cele periferice, 560 la număr.


Activitatea de degajare a trotuarelor, stațiilor de autobuz și trecerilor pietonale a fost împărțită în șapte sectoare, coordonate de câte un responsabil, fiind stabilite și zonele în care se va interveni cu ATV-urile. Întreaga activitate de deszăpezire este coordonată de câte 3 responsabili pentru fiecare dintre cele două ture. Comandamentul de iarnă intră în activitate la data de 15 noiembrie 2021.
SC Salubritate Craiova SRL are în stoc, la această dată, 723,65 tone de sare industrială și 9375 kilograme de clorură de calciu, urmând ca aceste cantități să fie completate în funcție de necesități.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS