5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAu fost premiați pompierii olteni plecați, vara aceasta, în Grecia

Au fost premiați pompierii olteni plecați, vara aceasta, în Grecia

9 pompieri militari de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Oltenia“ care au ajutat, în luna august, la misiunile de stingere a incendiilor de pădure din Grecia au primit, astăzi, distincții onorifice din partea președintelui Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Premierea lor a avut loc la sediul Detașamentului 2 de Pompieri Craiova, în semn de recunoaștere a profesionalismului cu care au acționat în cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă.

Cei 9 pompieri sunt priviți cu admirație și recunoștință pentru tot ce au făcut în această vară, în Grecia, pe un teren cu totul necunoscut și luptându-se cu incendii de proporții nemaiîntâlnite la noi în țară.

„Privim cu admirație tot ceea ce pompierii noștri au făcut în Grecia, țară grav afectată de incendiile de pădure din această vară. Știu că a fost o misiune dificilă, că s-au confruntat cu un teren pe care nu îl cunoșteau, dar și cu o amploare deosebită a incendiilor, pe care nu au întâlnit-o la noi în țară. Mă bucur și apreciez faptul că pompierii doljeni au făcut față cu brio acestei provocări, îndeplinindu-și datoria în mod remarcabil”, a spus Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj.

Echipamentele pe care le-au folosit pompierii craioveni în Grecia au fost cumpărate de ISU Oltenia împreună cu CJ Dolj

Echipamentele, dar și multe dintre autoutilitarele pe care le are ISU Oltenia și pe care le-au folosit și pompierii în Grecia, au fost cumpărate în parteneriat cu Consiliul Județean Dolj. De asemenea, CJ a demarat achizițiile și pentru unitatea de pompieri pe care o va înființa lângă Aeroportul din Craiova.

,,Consiliul Județean Dolj și Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Oltenia» au un parteneriat de tradiție. Multe dintre autoutilitarele pe care le dețin, dar și echipamentele cu care se intervine la evenimente sunt achiziționate de instituția noastră prin proiecte implementate cu ajutorul fondurilor europene. Continuăm pe această linie și vreau să anunț faptul că demarăm achizițiile pentru unitatea de pompieri pe care o înființăm lângă Aeroportul Internațional Craiova – o bază modernă, care va deservi întreg județul. Anul trecut, am început un demers, în colaborare transfrontalieră cu autorități din Bulgaria, demers pe care îl dezvoltăm în comun cu ISU «Oltenia» și cu Inspectoratul de Jandarmi Județean «Mihai Bravul». Inițiativa vizează achiziționarea de echipamente speciale pentru stingerea incendiilor de pădure. Noi rămânem deschiși acestor parteneriate menite să îmbunătățească infrastructura de intervenție în situații de urgență“, a mai spus președintele CJ, Cosmin Vasile.

Marina Andrei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS