11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSe închide circulaţia în centru! Două zile de „Super Rally“ la Craiova

Se închide circulaţia în centru! Două zile de „Super Rally“ la Craiova

Craiova va găzdui, vineri şi sâmbătă, a doua etapă a Campionatului Național de Super Rally. Competiţia revine în Bănie după o pauză de un an, cauzată de pandemie, şi se va derula în centrul oraşului pentru a patra oară („Craiova Super Rally“ a debutat în 2017).

Potrivit Primăriei Craiova, 31 de concurenți vor lupta pentru puncte la această etapă organizată de ACS AMC Racing-AMC Curse, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. „Super Rally reprezintă un show automobilistic, unde piloți din diferite discipline motorsport intră în cursa contra cronometru pe circuitul stradal amenajat în centrul orașului. A patra etapă a campionatului se desfășoară la Craiova, acolo unde, în 2017, a avut loc etapa-pilot. Promotorul campionatului, Mihai Leu, promite un show automobilistic presărat cu capcane de-a lungul traseului. Astfel, concursul devine o combinație între viteză și îndemănare, fiecare abatere de la traseu fiind penalizată“, se arată într-un comunicat al municipalităţii.

Iubitorii sporturilor cu motor vor avea astfel parte de un nou spectacol pe străzile din centrul Craiovei, la competiţie fiind aşteptaţi cei mai buni piloţi din ţară şi străinătate. Lider în clasamentul anual, Jerome France şi-a confirmat prezența la „Craiova Super Rally“ cu monopostul Formula Renault. Tot în cadrul clasei 5B Monoposturi va fi prezent și Aurelian Andronache, cu un SpeedCar GT, lista monoposturilor fiind completată de Emil Ghinea, la volanul unui Norma M20F. „Evenimentul va răsuna și în afara României, prin prezența francezilor Jerome France și Didier Balcaen (Mitjet 1300), precum și a bulgarului Evgeny Yankov (Subaru Impreza). Mihai Leu va participa și el la volanul unui Ferrari 458 Challenge, luptând pentru poziția a doua pe podiumul clasamentului general anual“, anunţă primăria.

Cum se va desfăşura competiţia „Super Rally“ de la Craiova

„Craiova Super Rally“ va începe vineri, de la ora 19.00, cu prezentarea echipajelor, care va avea loc în Piața „Mihai Viteazu“. Concursul propriu-zis va avea loc sâmbătă, 11 septembrie. Prima manșă de recunoașteri este programată la ora 08:30, pe strada A.I. Cuza. În total, vor fi trei manşe: calificări – primii 12 clasați vor merge mai departe în manşa a II-a; manșa II finală – concurenții vor lua startul pentru stabilirea clasamentului Open, al cărei premiere va avea loc la finalul manșei; manșa III calificări – concurenții care nu s-au calificat în finală vor parcurge din nou traseul pentru stabilirea clasamentului pe clase și grupe. „Craiova Super Rally“ va fi transmisă în direct pe Look Sport Plus și pe platforma de Facebook, pe pagina Campionatului – Super Rally Craiova, dar și a Federației Române de Automobilism Sportiv.

Super Rally închide centrul Craiovei vineri şi sâmbătă
Super Rally închide centrul Craiovei vineri şi sâmbătă

Pentru desfășurarea competiției în cele mai sigure condiții, spectatorii vor asista la întrecere doar din anumite zone special amenajate. Este vorba de curtea interioară a Universității (accesul se va face din Calea București), de zona pietonală din Calea București către Cinema Patria (inclusiv partea stradală și în continuare pe suprafața pietonală din zona Luxor), de zona de lângă pasaj (de la giratoriu până la cafeneaua Craft), de zona restaurantului Craiova şi de zona cafenelei One Garden (accesul se face prin cafenea, dinspre zona pietonală).

Sâmbătă se închide circulaţia tramvaielor

Pentru desfăşurarea ediţiei a patra a „Craiova Super Rally“ se va închide circulaţia în centrul municipiului. Astfel, începând cu data de 10 septembrie, ora 10.00, până sâmbătă, 11 septembrie, ora 21.00, se va închide circulaţia rutieră pe următoarele străzi: strada A.I. Cuza, sectorul de drum cuprins între intersecţia cu Calea Unirii şi intersecţia cu strada Arieş; strada Popa Şapcă; strada Calea Unirii, sectorul de drum cuprins între intersecţia cu strada Mihai Viteazul şi intersecţia cu strada A.I. Cuza.

În data de 11 septembrie, în intervalul orar 02.00 – 21.00 se va închide circulaţia rutieră pe următoarele străzi: bulevardul Carol I, sectorul de drum cuprins între intersecţia cu Calea Bucureşti şi intersecţia cu strada Arieş; strada Arieş, sectorul de drum cuprins între intersecţia cu A.I. Cuza şi intersecţia cu strada Alexandru Macedonski; strada Eugeniu Carada, sectorul de drum cuprins între intersecţia cu strada Fraţii Buzesti şi intersecţia cu Alexandru Macedonski; strada C. D. Fortunescu, sectorul de drum cuprins între intersecţia cu Fraţii Buzesti şi intersecţia cu Alexandru Macedonski; strada Fratii Buzeşti, sectorul de drum cuprins între intersecţia cu strada Eugeniu Carada până la intersecţia cu strada C. D. Fortunescu; strada Împăratul Traian, sectorul de drum cuprins între intersecţia cu Arieş şi intersecţia cu Alexandru Macedonski;

strada A.I. Cuza, sectorul de drum cuprins între intersecţia cu bulevardul Carol I şi intersecţia cu strada Fraţii Goleşti, pe sensul de deplasare către centru, iar, pe celălalt sens, sectorul de drum cuprins între intersecţia cu Carol I şi intersecţia cu strada Nicolae Bălcescu; Calea Bucureşti, la intersecţia cu bulevardul Carol I, se va închide sensul de deplasare Filiaşi – Balş, circulaţia rutieră fiind deviată pe celălalt sens. Pe întreaga perioadă a restricţiilor se vor închide toate căile de acces adiacente. De asemenea, sâmbătă se închide şi circulaţia tramvaielor. Traseele 100, 101 şi 102 vor fi deservite de autobuze.

Cât costă concursul „Super Rally“ de la Craiova

Pentru organizarea ediţiei a 4-a a „Craiova Super Rally a fost aprobată alocarea din bugetul local a sumei de 177.500 de lei. Pe ce vor fi cheltuiţi banii? În raportul întocmit de municipalitate apare o listă lungă de achiziţii, în special de servicii. Din cei 177.500 de lei, primăria va achiziţiona cupe, materiale de prezentare (flyere, afișe, lanyard, plan securitate A4, autocolante etc) şi va plăti pentru închirierea scenei, a podiumului şi a ecranului de prezentare.

Super Rally, a treia oară la Craiova
Super Rally, a patra oară la Craiova

În ceea ce priveşte serviciile achiziţionate, ele ar fi următoarele: elaborare documentație tehnică și logistică (hărți traseu concurs, regulament particular concurs, necesar de arbitraj, transmitere radiocomunicații, măsurători traseu), amenajare traseu concurs, amenajare probe, închidere zone periculoase, poziționarea șicanelor pe probe, închidere traseu cu țăruși și bandă avertizoare, măsurători tehnice privind planul de securitate. Primăria Craiova va mai suporta cazarea sportivilor, a oficialilor și a colaboratorilor şi va plăti pentru arbitraj. De asemenea, va asigura serviciile de securitate și ordine, gardurile şi toaletele ecologice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS