24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalStâlpi de protecţie pe unele trotuare din Craiova

Stâlpi de protecţie pe unele trotuare din Craiova

Primăria Craiova a demarat, săptămâna trecută, procedura de achiziţie a 211 stâlpi de delimitare acces pietonal şi auto. Este vorba de acei stâlpi ornamentali din fontă care sunt utilizaţi pentru delimitarea trotuarelor de partea carosabilă, de genul celor montaţi în centrul Craiovei, în zona Patria.

Potrivit anunţului de participare la licitaţie, stâlpii vor fi montaţi pe trotuar, pe arterele rutiere importante ale municipiului, în zonele cu potenţial ridicat de incidenţă a evenimentelor rutiere. De asemenea, o parte din ei vor fi folosiţi pentru înlocuirea stâlpilor deterioraţi ca urmare a unor evenimente rutiere.

Valoarea totală estimată a achiziţiei este de 122.380 de lei, fără TVA, ceea ce înseamnă că preţul estimat al unui astfel de stâlp este de 580 de lei (fără TVA). Primăria aşteaptă ofertele până la data de 13 septembrie. Conform caietului de sarcini, stâlpii trebuie să aibă forme ornamentale, să fie din fontă turnată, pentru a fi rezistenţi la condiţiile din mediul exterior, şi să poată fi montaţi pe orice tip de sistem rutier (asfalt, beton etc).

Municipalitatea mai solicită ca stâlpii să fie vopsiţi în negru şi să fie prevăzuţi cu câte două urechi, pentru a se putea realiza o eventuală interconectare a lor prin intermediul unor lanţuri ornamentale. Garanţie minimă solicitată este de doi ani, iar furnizorul are la dispoziţie 30 de zile de la data semnării contractului să livreze toţi cei 211 stâlpi ceruţi de primărie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS