10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj: Un medic nu a rezistat decât o noapte la SAJ și a plecat

Gorj: Un medic nu a rezistat decât o noapte la SAJ și a plecat

Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Gorj a încercat să aducă un medic la unitatea unde se înregistreză un deficit de cadre medicale calificate superior.

La Serviciul de Ambulanță Județean Gorj mai sunt în momentul de față patru medici activi. La aceștia se adaugă managerul Traian Constantinescu, de profesie medic.

La un moment dat, la Ambulanța Gorj lucrau și 16-17 medici, însă fie au decis să plece, fie s-au pensionat și nu au mai dorit să continue activitatea în domeniu.

În ultimii ani au tot fost organizate concursuri pentru angajarea de medici, dar nu s-a reușit. Nu s-a prezentat nimeni dornic să lucreze la Serviciul de Ambulanță Județean Gorj. În disperare de cauză, actuala conducere a decis să apeleze la colaboratori. A fost adus un medic de la Spitalul Orășenesc din Târgu Cărbunești. 

A plecat după o noapte 

Șefii Serviciului de Ambulanță Județean Gorj nu s-au bucurat decât o zi de medicul venit de la Cărbunești. Colaborarea s-a încheiat după numai o noapte de activitate.

Medicul a avut în noaptea în care s-a prezentat la serviciu trei deplasări cu pacienți în stare gravă. Bolnavii au avut nevoie de internare la Spitalul din Craiova.

Programul de lucru l-a pus pe gânduri pe medic. Acesta a decis să renunțe imediat la colaborare și să își vadă de activitatea mai liniștită la unitatea medicală din Târgu Cărbunești.

Așadar, Serviciul de Ambulanță Județean Gorj va continua să își desfășoare activitatea cu un număr redus de medici.

În momentul de față este în derulare un concurs. Se dorește angajarea a șase medici specialiști. Patru dintre aceștia vor activa la Stația centrală de la Târgu Jiu și câte unul la substațiile de la Motru și de la Târgu Cărbunești. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS