21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalA descărcat molozul pe domeniul public şi a rămas fără maşină

A descărcat molozul pe domeniul public şi a rămas fără maşină

A descărcat molozul pe domeniul public şi a rămas fără maşină. Asta s-a întâmplat, astăzi, cu un craiovean care a fost depistat de poliţiştii locali în timp ce descărca dintr-o camionetă mai mulţi saci cu resturi provenite din construcţii (moloz), pe domeniul public din Craiova. Pe lângă măsura confiscării vehiculului, şoferul a primit şi o amendă de 15.000 de lei.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație au depistat un conducător auto în timp ce descărca moloz/gunoi pe domeniul public, în cartierul Mofleni, zona abatorului. A fost anunțată Garda de Mediu, care s-a deplasat la fața locului și a dispus măsurile legale. Autoutilitara a fost confiscată, a fost aplicată o amendă în cuantum de 15.000 lei, iar persoana respectivă va suporta și contravaloarea lucrărilor de curățare a domeniului public și de transport a gunoiului la depozitul operatorului autorizat“, a anunţat Poliţia Locală Craiova, pe pagina de Facebook.

Operațiunea molozul“ a demarat la Craiova din luna martie a acestui an. De fapt, autoritățile locale nu au făcut altceva decât să aplice „la sânge“, în martie 2021, o hotărâre de guvern din anul 2008 care reglementează transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României. În cazul de față vorbim de deșeuri nepericuloase, rezultate din construcții și demolări (moloz).

Toţi şoferii care au fost depistaţi aruncând moloz pe domeniul public sau că transportau deşeuri inerte fără să fie autorizaţi au avut aceeaşi soartă: s-au ales cu amenzi drastice în cuantum de 15.000 de lei şi au rămas și fără autovehicule (o sancțiune complementară prevăzută de HG nr. 1061/2008). În plus, au plătit și pentru ridicarea deșeurilor respective și eliminarea lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS