10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLocuri de joacă din Craiova, în paragină

Locuri de joacă din Craiova, în paragină

Mai multe locuri de joacă din Craiova par că au fost uitate complet de autorităţi. Sunt atât de degradate şi de neîngrijite încât abia dacă mai pot fi folosite. Unele nu arată nici pe departe ca spaţii menite să provoace copiilor bucuria de a se juca. Însă, pentru modernizarea acestora, craiovenii mai au de aşteptat până ce o firmă va câştiga licitaţia.

Gazeta de Sud a primit sesizări cu privire la câteva locuri de joacă din Craiova, care sunt degradate şi pot reprezenta un adevărat pericol pentru copii. Leagăne rupte sau lipsă, gropi, balansoare crăpate – aşa se prezintă mai multe locuri amenajate special pentru copii.

Unul dintre aceste spaţii de joacă se află în cartierul Craioviţa Nouă, foarte aproape de Grădiniţa Floare Albastră. Nimic din interiorul acestui loc nu te duce cu gândul la joacă. Totul este degradat şi arată rău. Două leagăne lipsesc complet, au rămas doar ţevile metalice. Caruselul este distrus, iar copiii se pot răni oricând dacă îl folosesc. De asemenea, scaunul balansoarului este rupt. „Nu a mai trecut nimeni pe aici să facă ceva, să repare. Venim cu copiii, însă nu prea au ce să facă aici. Totul este rupt, arată oribil. Copiii au nevoie să se joace în siguranţă, nu mi se pare normal ca un loc de joacă să arate în aşa fel“, a declarat o femeie care locuieşte în zonă.

Probleme şi în cartierul Rovine

Pe Strada Milcov din cartierul Rovine, în spatele blocului A56 este amenajat un alt loc de joacă. Nimic din acesta nu te înveseleşte şi nu te provoacă la joacă. Cei de la RAADPFL au trecut pe acolo doar pentru revopsirea unor elemente, însă nu au îmbunătăţit cu nimic acest loc de joacă. Unul dintre leagăne are doar o scândură care abia se mai ţine prinsă în lanţuri. Însă, în loc să fie înlocuită, a fost doar vopsită cu galben. De pavele din cauciuc nici nu poate fi vorba. La acest loc de joacă sunt pietre, pământ, nisip, şi smocuri de iarbă. „Aşa arată o modernizare făcută de primărie. Au trecut pe aici şi doar au dat cu ceva vopsea. Locul acesta de joacă este oribil. Mai e încă unul destul de aproape, în zona din faţă a blocului, dar din ambele nu faci unul bun“, a spus un bărbat.

Locul de joacă de pe Strada Nufărului, uitat complet

La locul de joacă de pe Strada Nufărului se vede că nimeni nu a trecut de multă vreme. Practic, acest spaţiu are doar un tobogan, care este aşezat în iarbă. Aşadar, copiii pot face activităţi „diverse“ în acest spaţiu de joacă ce se dorea special amenajat pentru ei. Autorităţile nu au îmbunătăţit acest spaţiu şi nu au adăugat niciun alt element de joacă pentru micuţi. „Ce loc de joacă este acesta? Nici nu îl putem numi aşa. Şi dacă era amenajat de o persoană pe cont propriu nu arăta aşa. E un simplu tobogan aruncat aici ca să spună că e loc de joacă penru copii. Dar de unde, e o bataie de joc. Mai bine nu te apuci să facă aşa ceva, a spus un craiovean care locuieşte pe strada Nufărului.

Licitaţie pentru modernizarea locurilor de joacă

Primăria Craiova spune că, deocamdată, se fac doar anumite intervenţii la locurile de joacă, prin intermediul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ (RAADPFL). Acestea vor fi modernizate după ce se va încheia procesul de licitaţie. „Licitaţia pentru modernizarea locurilor de joacă este în desfăşurare. Momentan, prin RAADPFL se igienizează locurile de joacă existente şi se schimbă unele elemente. Azi (n.r. luni). în spatele bisericii de pe Strada Maria Tănase s-au înlocuit componente. De asemenea, s-au vopsit echipamentele de la locul de joacă de pe Strada Fraţii Goleşti. Totodată, pe Strada Florilor, s-au montat echipamente şi se vor revopsi anumite elemente“, au declarat reprezentanţii Primăriei Craiova.

Aşadar, părinţilor nu le rămâne decât să aleagă cu grijă locurile de joacă unde merg cu copiii pentru a nu-i pune în pericol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS