5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn bărbat din Runcu s-a ales cu dosar penal nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată

Un bărbat din Runcu s-a ales cu dosar penal nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată

Polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Gorj au desfășurat sâmbătă, 3 iulie, o acțiune pentru prevenirea și combaterea evenimentelor pe linie de arme.

Cu această ocazie, a fost identificat în flagrant un bărbat, de 43 de ani, din comuna Runcu, care deținea, fără drept, în imobilul proprietate personală din municipiul Târgu Jiu, o armă neletală de tir sportiv cu aer comprimat, supusă autorizării, calibru 5,5 mm cu lunetă, 201 diablouri 5,5 mm și cinci butelii CO2.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul ca bărbatul a procurat arma neletală din orașul Munchen, Germania, și a introdus-o în România la data de 18.03.2021, cu autocamionul cu care se afla în cursă.

Persoana în cauză nu este autorizată pentru a deține, purta și folosi arme și muniții.

Arma neletală împreună cu cele 201 diablouri și 5 capsule cu CO2 au fost ridicate de organele de poliție în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și contrabandă calificată, fapte prevăzute de articolul 342 alin. 2 Cod Penal și articolul 271 din Legea 86 din 2006 privind Codul vamal al României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS