29 C
Craiova
joi, 16 septembrie, 2021
Știri de ultima orăLocalUn bărbat din Runcu s-a ales cu dosar penal nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată

Un bărbat din Runcu s-a ales cu dosar penal nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată

Polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Gorj au desfășurat sâmbătă, 3 iulie, o acțiune pentru prevenirea și combaterea evenimentelor pe linie de arme.

Cu această ocazie, a fost identificat în flagrant un bărbat, de 43 de ani, din comuna Runcu, care deținea, fără drept, în imobilul proprietate personală din municipiul Târgu Jiu, o armă neletală de tir sportiv cu aer comprimat, supusă autorizării, calibru 5,5 mm cu lunetă, 201 diablouri 5,5 mm și cinci butelii CO2.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul ca bărbatul a procurat arma neletală din orașul Munchen, Germania, și a introdus-o în România la data de 18.03.2021, cu autocamionul cu care se afla în cursă.

Persoana în cauză nu este autorizată pentru a deține, purta și folosi arme și muniții.

Arma neletală împreună cu cele 201 diablouri și 5 capsule cu CO2 au fost ridicate de organele de poliție în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și contrabandă calificată, fapte prevăzute de articolul 342 alin. 2 Cod Penal și articolul 271 din Legea 86 din 2006 privind Codul vamal al României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Proiectul „Învățăm la bibliotecă”, de la „Aman“, la a...

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” dă startul înscrierilor...

ȘTIRI GdS