21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncă două autobuze electrice pe traseele RAT Craiova

Încă două autobuze electrice pe traseele RAT Craiova

La sfârșitul acestei săptămâni, pe traseele RAT Craiova vor mai intra încă două autobuze electrice din lotul de 16 autobuze articulate achiziţionate de la Solaris.

Contractul de 76 de milioane de lei (fonduri europene) semnat în aprilie 2020 cu firma poloneză Solaris Bus &Coach prevedea furnizarea a 16 autobuze electrice de 18 metri, la pachet cu 16 staţii de încărcare lentă şi patru staţii de încărcare rapidă. 13 dintre autobuzele contractate și cele 16 staţii de încărcare lentă au fost concesionate către RAT SRL la sfârșitul lunii trecute, prin hotărâre de Consiliu Local (27 mai). Două zile mai târziu, autobuzele electrice articulate au și fost introduse pe trei dintre traseele RAT, după ce au stat aproape trei luni în curtea Regiei de Transport, pentru a fi recepționate.

Joi, 10 iunie, va avea loc o nouă ședință a Consiliului Local (CL) Craiova, în care se va aproba concesionarea către RAT SRL a încă două autobuze electrice articulate Solaris Urbino 18. Acestea au trecut testul recepției la începutul lunii, urmând ca după concesionarea prin Hotărâre de CL să fie introduse pe traseu. Toate autobuzele electrice articulate vor circula pe cele trei trasee dinainte stabilite: traseul 1: Gară – Olteț – Spitalul Județean de Urgență – Romanești și retur; traseul 3b: stația 15 (plecare) – Amaradia – Olteț – Caracal – Bănie și retur; traseul 9: Craiovești – Calea Severinului – Calea București – Hanul Doctorului – Metro și retur.

Autobuze electrice pe traseele RAT Craiova. Ce autonomie au

Potrivit reprezentanților RAT SRL, până la sfârșitul acestei luni va sosi în Bănie și ultimul autobuz electric Solaris Urbino 18 din contractul semnat cu firma poloneză și tot până atunci vor fi puse în funcțiune și cele patru stații de încărcare rapidă.

Autobuzele electrice articulate au o capacitate de 40 de locuri pe scaune și 94 în picioare, iar pentru persoanele cu dizabilități este prevăzut un loc special. Mijloacele de transport dispun și de supraveghere video cu opt camere digitale color, prize de încărcare pentru telefon și laptop la toate locurile de la geam, patru indicatoare de traseu și unitate audio pentru anunțuri vocale. Conform estimărilor făcute după prima săptămână de când au fost puse în circulație, autonomia unui autobuz electric este de 130 – 140 de kilometri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS