5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimele 13 autobuze electrice au intrat pe traseele RAT Craiova

Primele 13 autobuze electrice au intrat pe traseele RAT Craiova

Sâmbătă, 29 mai, la Craiova au intrat pe traseele RAT 13 din cele 16 autobuze electrice de 18 metri pe care le furnizează primăriei din Bănie firma poloneză Solaris Bus &Coach, în baza contractului de 76 de milioane de lei (fonduri europene) atribuit în aprilie 2020. Tot aici intră şi 16 staţii de încărcare lentă şi 4 staţii de încărcare rapidă, cum scriam într-un articol anterior.

Primul autobuz electric articulat a fost livrat de Solaris la începutul anului. El a intrat în custodia RAT Craiova în data de 27 ianuarie. Între timp au mai sosit şi alte autobuze din totalul de 16, care au rămas în curtea Regiei de Transport până sâmbătă, 29 mai, când au apărut pe străzil din Craiova.

„Începând de astăzi, primele 13 autobuze electrice au intrat pe traseele RAT Craiova. Este vorba despre Traseul 1, Traseul 3 și Traseul 9.

Sunt autobuze 100% electrice, moderne, cu o lungime de 18 metri, lățime de 2,55 m si înălțimea de 3,48 m.
Capacitatea este de 40 de locuri pe scaune și 94 în picioare, iar pentru persoanele cu dizabilități este prevăzut un loc.

Autobuzele sunt dotate cu aer condiționat, supraveghere video cu 8 camere digitale color, prize de încărcare pentru telefon și laptop la toate locurile de la geam, 4 indicatoare de traseu și unitate audio pentru anunțuri vocale”, a scris, sâmbătă, într-o postare pe rețelele sociale, Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

Traseele pe care vor circula autobuzele electrice

Autobuzele electrice articulate de la Solaris vor fi folosite pe următoarele trasee: traseul 1: Gară – Olteț – Spitalul Județean de Urgență – Romanești și retur, cu o lungime de 11,4 km și un număr de 21 de stații de îmbarcare – debarcare călători; traseul 3b: stația 15 (plecare) – Amaradia – Olteț – Caracal – Bănie și retur, cu o lungime de 19,7 km și un număr de 32 de stații îmbarcare – debarcare călători; traseul 9: Craiovești – Calea Severinului – Calea București – Hanul Doctorului – Metro și retur.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS