21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocal(GALERIE FOTO) Pe unde se mai introduce canalizare în Craiova

(GALERIE FOTO) Pe unde se mai introduce canalizare în Craiova

În Craiova continuă lucrările de introducere a reţelei de apă şi canalizare, în cadrul Masterplanului de apă şi apă uzată al Doljului, proiect european de 445,8 milioane de euro. După racordarea la reţeaua de canalizare menajeră a cartierului Făcăi, lucrările s-au mutat în cartierul Izvorul Rece.

De fapt, firma de construcţii lucrează în paralel în cele două cartiere: în Făcăi pentru racorduri, la Izvorul rece pentru introducerea conductelor de canalizare. „Continuă lucrările de introducere a canalizării în cartierul Izvorul Rece! Aceasta este a doua zonă pe care o dezvoltăm, după ce luna trecută s-a executat canalizarea în cartierul Făcăi. Constructorul lucrează în paralel în cele două cartiere: în cartierul Izvorul Rece se introduc conductele principale pe Aleea 2 Maria Rosetti și strada Mihail Drumeș, în timp ce alte echipe acționează în Făcăi, unde se montează racordurile la proprietăți. Străzile vor fi reabilitate și modernizate, imediat ce vor fi racordate la utilități“, a menţionat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, într-o postare pe Facebook.

Lucrările se execută în cadrul contractului „Reabilitare și extindere rețele de apă și canalizare în zona de Vest a Municipiului Craiova”, în valoare de 72 de milioane de lei, fără TVA. La final, cartierele Rovine II, Izvorul Rece, Brestei, Mofleni, Catargiu şi Făcăi vor avea parte de canalizare. Reabilitarea rețelei de alimentare cu apă în zona de vest a Craiovei se va face pe o lungime de 3.872 de metri, în timp ce extinderea rețelei de canalizare presupune introducerea a 58.112 metri de conducte. De lucrări se ocupă asocierea DSE Consulting SRL – Thermal Pipes Solutions SRL – Utalim SA.

Canalizare în Craiova. Încep lucrările şi în zona de est

La începutul acestei luni, Compania de Apă Oltenia a semnat şi contractul pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare din zona de Est a Municipiului Craiova. Lucrările incluse în acest contract se vor executa în cartierele Bariera Vâlcii, Drumul Apelor, Plaiul Vulcănești, Valea Roșie (unde se extinde rețeaua de alimentare cu apă a cartierului ANL), Craiovița Nouă, 1 Mai, dar şi în zona de la Podul Consul până la Niela.

În total, rețeaua de canalizare se va extinde aici pe o lungime de aproximativ 30.000 de metri. Licitația a fost câștigată tot de asocierea DSE Consulting SRL – Thermal Pipes Solutions SRL – Utalim SA, la o valoare de 82.611.548,26 lei, fără TVA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS