16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞeful Gărzii Naţionale de Mediu şi autorităţile au descins la rromii de pe Râului

Şeful Gărzii Naţionale de Mediu şi autorităţile au descins la rromii de pe Râului

-

Comisarul Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu a ajuns azi în cartierul Popoveni şi pe bulevadul Râului în zona caselor cu turnuleţe. Împreună cu echipe de jandarmi şi de poliţişti a descins chiar în mijlocul industriei ilegale a dezmembrărilor de autovehicule din Craiova, după cum menţionează pe pagina de Facebook.

„Suntem în cartierul Popoveni, Craiova. Industria ilegala a dezmembrărilor de autovehiculelor a fost înfloritoare, pana acum. Au început să curgă amenzile şi măsurile de igienizare a locaţiilor. Urmărim dacă deşeurile vor fi depozitate pe depozitele legale. E multă muncă, dar merită tot efortul. Mulţumesc pentru sustinerea deosebită primită de la Gruparea de Jandarmi Mobilă ” Fraţii Buzeşti” Craiova”, scrie Octavian Berceanu, şeful GNM.

Poliţia Locală a bătut la poarta rromilor

Discuţii între poliţia locală şi rromii de pe bulevardul Râului

Tot aici au ajuns azi şi poliţiştii locali. Aceştia au avut o întâlnire cu localnicii de etniei rromă, cu privire la respectarea regulilor de convieţuire, încercând să-i determine să respecte „legislaţia în domeniul mediului, respectiv depozitarea deşeurilor în pubelele puse la dispoziţie de operatorul de salubritate, păstrarea curăţeniei pe domeniul public, respectarea regulilor privind colectarea de deşeuri feroase”.

Localnicii au fost avertizaţi că pot fi sanţionaţi în caz contrar. S-a încheiat şi un protocol între Poliţia Locală, Salubritate şi Partida Romilor – PRO EUROPA în baza căruia astfel de activităţi se vor desfăşura în toate zonele din Craiova, unde locuiesc comunităţi importante de rromi.

Salubritatea îi învaţă pe rromi cum să „gestioneze corect deșeurilor rezultate din gospodărie și activitățile desfășurate”

Operatorul de salubritate, SC Salubritate Craiova SRL este cel de-al treilea partene în acest „proiect civic în rândul comunităților de romi din Craiova, al cărui obiectiv este păstrarea curățeniei stradale în zonele locuite de cetățeni de această etnie”

Discuţii

Prima oprire a reprezentanților celor trei entități implicate în campania de conștientizare a fost pe strada Râului, în mijlocul comunității de romi căldărari, care au primit informații referitoare la modul în care trebuie să gestioneze corect deșeurilor rezultate din gospodărie și activitățile desfășurate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:11

ȘTIRI GdS