14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMinistrul Energiei, la întâlnire cu sindicatele din CEO

Ministrul Energiei, la întâlnire cu sindicatele din CEO

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, va avea o întâlnire cu sindicatele din Complexul Energetic Oltenia, pe tema creșterilor salariale.

Liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia se întâlnesc miercuri cu Virgil Popescu, ministrul Energiei. Se va discuta pe tema creșterilor de salarii la Complexul Energetic Oltena, după ce luni nu s-a ajuns la vreo înțelegere cu administrația colosului energetic. Ar fi trebuit să fie demarate discuții cu privire la majorări salariale pentru mineri și energeticieni. Dat fiind faptul că membrii Directoratului au anunțat că nu sunt fonduri pentru creșteri salariale, orice negocieri au fost suspendate și s-a solicitat de către sindicate o întrevedere cu ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Reprezentantul acționarului principal al Complexului Energetic Oltenia va trebui să găsească soluții alături de sindicate pentru majorări de salarii. Problema este că Guvernul a anunțat deja că la companiile de stat cu pierderi nu pot avea loc anul acesta creșteri de lefuri. 

Includerea sporurilor în salarii la CEO

La ședința de luni dintre sindicatele și administrația CEO s-a discutat și despre includerea unor sporuri în salariul de bază. S-a stabilit că nu toată lumea va avea de câștigat în urma includerii sporurilor în salariu.

Administrația Complexului Energetic Oltenia a prezentat sindicatelor simularea includerii sporului de producție și a adaosului salarial în leafa de bază. Potrivit documentelor care au ajuns la liderii de sindicat, sunt destule categorii de salariați, inclusiv personal TESA care va avea de pierdut, dacă cele două sporuri vor fi incluse în salariul de bază.

Liderii de sindicat au anunțat deja administrația companiei energetice că nu vor accepta ca includerea celor două sporuri în salariul de bază să aibe loc prin scăderea lefurilor. Acestea trebuie să rămână cel puțin la nivelul actual. De precizat că simularea includerii sporurilor în salariul de bază a vizat angajații de la carierele Jilț și Roșia, precum și de la Termocentrala Rovinari. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS