6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMunicipiul Calafat primește titlul de Orașul Independenței

Municipiul Calafat primește titlul de Orașul Independenței

Calafatul primește titlul de Orașul Independenței. Prin acest titlu va fi recunoscut rolul important pe care municipiul l-a avut în timpul Războiul de Independență, după cum a scris pe Facebook deputatul PNL de Dolj, Nicolae Giugea. Acest proiect de lege a fost inițiat de Nicolae Giugea și, potrivit acestuia, a fost aprobat de Senat cu 104 voturi pentru, 2 contra și 26 de abțineri.

Municipiul Calafat este unul dintre porturile fluviale de pe Dunăre ale României și un important punct de trecere a frontierei cu Bulgaria. Deputatul PNL susține că municipiul va fi și un puternic punct de dezvoltare economică și turistică, dacă se va investi în infrastructură.

,,Legea va recunoaște orașului Calafat rolul pe care l-a avut în timpul Războiului de Independență. Dincolo de acest titlu, proiectul de lege este un pas important în revitalizarea întregii zone, care are un potențial economic prea puțin exploatat. Sunt convins că orașul Calafat poate reprezenta un pol de dezvoltare, beneficiind de investiții în infrastructură, inclusiv în cea portuară”, a mai scris pe Facebook Nicolae Giugea.

Marina Andrei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS