16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieVIDEO: Cum ar putea arăta în viitor Calea București din Craiova

VIDEO: Cum ar putea arăta în viitor Calea București din Craiova

-

O machetă virtuală arată cum s-ar putea schimba bulevardul Calea București din Craiova, după reabilitare. Este vorba de lucrări de reparații, introducerea cablurilor în subteran, revitalizarea spațiilor verzi, realizarea de locuri de joacă, dar și de stabilirea unui regulament pentru spațiile comerciale din zonă.

”Vom introduce cablurile în subteran, vom reface scările și aleile pietonale, spațiile verzi, vom construi locuri noi de joacă și spații de recreere, vom monta piese de mobilier urban inedite și fântâni arteziene, vom crea jocuri de lumini pe timpul nopții.

Pentru că mulți dintre dvs ați întrebat cum va arăta artera de circulație cea mai importantă din oraș după reabilitare, aveți în videoclip toate detaliile proiectului, cu mențiunea ca nu vor arăta exact așa copacii, cel puțin în perioada următoare, fiindcă Agenția de Mediu nu ne permite înlocuirea arborilor decât treptat, iar tramvaie noi vom avea doar de anul viitor.

Sperăm să vă placă ce am gândit, fiindcă, dacă proiectul va fi unul de succes, pe toate bulevardele Craiovei vom face schimbări asemănătoare!”, a anunțat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu pe pagina de facebook

Potrivit primelor informații oferite de reprezentanții Primăriei Craiova, reabilitarea Căii București va fi realizată anul acesta de către RAADPFL – pentru zonele verzi și de către Domarcons, în baza Acordului cadru de lucrări reparații și întreținere străzi, alei, trotuare și parcări.

În acest an, vor fi amplasate prize electrice pentru mașini pe Calea București, dar și prize și băncuțe de încărcat pentru laptop, telefoane etc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:01:36

Locatarii din blocul care a explodat s-au întors după...

Ieri, încă de la primele ore ale dimineţii, echipajele...

ȘTIRI GdS