16.4 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSecol face zeci de angajări pentru șantierul variantei ocolitoare

Secol face zeci de angajări pentru șantierul variantei ocolitoare

Compania Secol face angajări pentru șantierul variantei ocolitoare de la Târgu Jiu. Potrivit primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, până în momentul de față au fost efectuate 30 de angajări. Planul este să fie realizate încă 50 de angajări pentru a asigura un flux corespunzător al activităților pe șantierul variantei ocolitoare a municipiului Târgu Jiu. Este nevoie de muncitori care să execute lucrările la șoseaua care va avea aproape 20 de kilometri.

Lucrările vor trebui să fie finalizte în luna septembrie a anului 2022. Contractul de execuție cu firma Secol a fost semnat în luna septembrie 2020. Valoarea lucrărilor care trebuie să fie realizate este de 207 milioane de lei. Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Durata contractului este 18 luni perioada de execuție a lucrărilor și 84 de luni perioada de garanție a lucrărilor. Acestea constau în construcția a 19,987 kilometri de variantă ocolitoare, 3 noduri rutiere, două intersecții giratorii și mai multe poduri și pasaje.

Se fac angajări și la o fabrică de ambalaje din Rovinari

Angajări se fac și la o fabrică de ambalaje care este în construcție la Rovinari. Clădirea este aproape finalizată și urmează să fie aduse și utilajele. La fabrica respectivă urmează să lucreze peste 300 de persoane, după cum a precizat primarul din Rovinari, Robert Filip.

„Investitorul este Remus Băluțeanu, o persoană care a avut mari oportunități de dezvoltare oriunde în afara Gorjului, sau departe de țară, dar care a ales să rămână aici, în Rovinari. El este cel care va deschide cea de-a treia fabrică în orașul nostru, o fabrică unde vor fi produse utilaje pentru industria ambalajelor. Aici vor lucra aproximativ 300 de oameni când fabrica va funcționa la capacitate maximă. Deschiderea fabricii, cu o primă linie de producție, este programată pentru luna aprilie, într-o perioadă în care totul stă sub semnul necunoscutului.

Enova Group a achiziționat în urmă cu puțin timp ruinele a ceea ce a fost UMR Rovinari, iar aici va funcționa, pe lângă AUTOLIV și MOVEOS, una dintre cele mai moderne fabrici din zona Olteniei. În perioada imediat următoare, prin intermediul platformei de recrutare de pe site-ul Primăriei Rovinari va începe procesul de selecție și angajare a personalului. Detalii despre profilul candidaților vor fi publicate pe platforma de recrutare din cadrul site-ului primăriei www.primariarovinari.ro/jobs”, potrivit unei postări a primarului din Rovinari, Robert Filip.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS