11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPandurii Lignitul a câștigat definitiv procesul cu asociații care au de plată 4 milioane de euro!

Pandurii Lignitul a câștigat definitiv procesul cu asociații care au de plată 4 milioane de euro!

Clubul de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu, controlat de sidnicalistul Marin Condescu, are de primit aproape 4 milioane de euro de la Complexul Energetic Oltenia, Consiliul Județean Gorj, Consiliul Local Târgu Jiu, Artego SA și Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia.

Magistrații Înaltei Curței de Casație și Justiție au respins recursul formulat de asociații clubului de fotbal.

„Respinge ca nefondate recursurile declarate de recurenţii-pârâţi SC COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA SA, SC ARTEGO SA, Consiliul Judeţean Gorj şi Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu împotriva deciziei nr. 698 din 18 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Craiova – Secţia a II-a Civilă.

Declină în favoarea Curţii de Apel Craiova competenţa de soluţionare a recursului declarat de recurenta-pârâtă SC COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA SA împotriva încheierii nr. 35 din 20 martie 2018, pronunţată de Tribunalul Gorj – Secţia a II-a Civilă. Definitivă. Fără nicio cale de atac în ce priveşte dispoziţia de declinare a competenţei”, conform Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a publicat joi decizia luată în dosar.

Asociații care s-au retras de la club trebuie să achite restanţele

Instanța a decis că sunt de achitat următoarele sume, cu titlul de cotizații restante: Societatea Complexul Energetic Oltenia SA – 6.398.608,88 lei, Consiliul Local Târgu Jiu – 2.861.747,68 lei, Consiliul Judeţean Gorj – 769.543,23 lei, Artego SA – 4.898.219,86 lei și USMO – 516.983,76 lei.

Unii dintre asociați au decis între timp să se retragă de la club. Au însă de achitat sumele restante.

Cel puțin Complexul Energetic Oltenia a constituit în ultimii ani provizioane pentru plata banilor, deși se află într-o situaie economică grea.

Nici Primăria Târgu Jiu sau Consiliul Județean Gorj nu au bani de dat, având în vedere că încă nu au fost aprobate bugetele pe 2021.

Interesant este că USMO este un debitor condus chiar de către Marin Condescu, sindicalistul aflat în spatele demersurilor de recuperare a cotizațiilor.

Conducerea Primăriei Târgu Jiu a anunțat în mai multe rânduri că pentru recuperarea sumelor se va îndrepta împotriva celor care au implicat municipalitatea în situația respectivă, mai ales dacă nu s-a derulat în condiții de legalitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS