14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCorpul de Control funcționează în continuare cu un singur angajat

Corpul de Control funcționează în continuare cu un singur angajat

Corpul de Control din cadrul Instituției Prefectului Gorj are în continuare un singur membru. Este nevoie de mai mulți salariați pentru Corpul de Control al prefectului de Gorj pentru ca activitatea să se desfășoare fără sincope. Acest lucru a fost scos în evidență din nou și de către actualul prefect Corneliu Răducan Morega.

Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, Corpul de Control are în momentul de față un singur membru. Este vorba de un angajat de profesie jurist. Salariatul merge de unul singur în controale, la primării sau la instituții și trebuie să finalizeze la termen toate rapoartele de control. Uneori, sunt declanșate și două-trei verificări simultan și singurul membru trebuie să facă naveta între instituțiile unde are loc verificarea.

De regulă, se finalizează un control la o instituție și se trece la următorul control. Sunt situații când trebuie să se revină la locul verificării pentru colectarea de noi date sau declarații.

Vrea două posturi noi

Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, își dorește să fie înființate și scoase la concurs măcar încă două posturi în cadrul Corpului de control din cadrul Instituției Prefectului Gorj. Sunt multe sesizări și petiții care vizează problemele la primării sau la alte instituții și e nevoie de mai mulți angajați la Corpul de Control. „Este cred o situație fără precedent la nivel național.

Cred că sunt puține Instituții ale Prefectului unde Corpul de Control este format dintr-un singur salariat. Este un funcționar care trebuie să facă față unui volum imens de muncă. Sunt colectate date și trebuie audiate toate părțile implicate pentru a avea o imagine de ansamblu asupra temei de control. Acest lucru necesită foarte mult timp, dacă este implicată în activittea de control o singură persoană.

Eu mi-am propus să deblocăm două posturi la Corpul de Control al prefectului. Acum este încadrat un jurist. Ar fi bine să vină măcar un economist și un alt specialist, să acoperim cât mai bine temele de control. Nu s emai poate continua în acest mod.”, a declarat Corneliu Răducan Morega, prefectul județului Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS