11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPeste 20 de milioane de lei pentru modernizarea sistemului de apă și canal din Rânca și Novaci

Peste 20 de milioane de lei pentru modernizarea sistemului de apă și canal din Rânca și Novaci

Sistemul de apă și canalizare din Novaci va beneficia din acest an de lucrări complexe de modernizare. Sunt în curs de licitare două contracte cu un buget total de peste 20 de milioane de lei. Primul contract vizează proiectarea și execuția de lucrări la sursele de apă și aducțiuni pentru orașul Novaci.

Valoarea contactului este de aproape 14 milioane de lei. Licitația este programată pe 20 mai. Al doilea contract presupune achiziția serviciilor de proiectare și execuție lucrări pentru sistemul de epurare a apelor uzate din Novaci. Contractul este estimat la peste 6,5 milioane de lei.

Investițiile se vor derula în cadrul unui program la amplu implementat la nivelul județului Gorj de către operatorul regional de apă și canal. În mod normal, la încheierea lucrărilor nu ar mai trebui să fie probleme cu alimentarea cu apă și la sistemul de canalizare din Rânca și orașul Novaci.

Rânca a rămas mereu fără apă

Este de amintit că în zona turistică montană Rânca au fost mereu probleme în ceea ce privește alimentarea cu apă a unităților de cazare și a cabanelor. Cele mai multe neajunsuri sunt înregistrate în perioadele cu un număr ridicat de turiști, când consumul crește.

De asemenea, înspre finalul sezonului de iarnă mai sunt zone din Rânca în care apa nu ajunge cu presiune suficientă sau chiar deloc. Prin urmare, este nevoie de investiții care să asigure un debit normal pentru apa destinată consumului, dat fiind faptul că în Rânca este unul din principalii poli ai turismului din județul Gorj, indiferent de anotimp.

Așadar, este nevoie ca autoritățile să aisgure un minimum de servicii pentru pensiunile, cabanele și utilitățile din zona turistică montană. Se speră ca după aceste investiții să fie eliminate deficiențele inclusiv în Rânca și să nu mai fie semnalate evenimente care să îi pună într-o situație neplăcută pe cabanieri și pe turiști.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS