30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPeste 6000 de olteni vaccinați cu lotul problemă AstraZeneca

Peste 6000 de olteni vaccinați cu lotul problemă AstraZeneca

Vaccinarea cu AstraZeneca va continua în România, dar autoritățile au decis, joi seara, ca măsură de extremă precauție, scoaterea din centrele de vaccinare unde au fost distribuite a acelor doze rămase din lotul ABV2856, pentru care s-au semnalat probleme în Italia, și înlocuirea lor cu alte doze, din alte loturi primite de România, informează CNCAV. Potrivit declarațiilor făcute de Valeriu Gheroghiță la Digi24, sunt 4257 de doze rămase din lotul ABV2856.

232 de doze sub carantină la Centrul Regional din Dolj

În Oltenia 6678 de persoane au fost vaccinate cu dozele repartizate la Centrul Regional din Dolj, iar pentru cele 232 de doze rămase va fi dispusă carantinarea temporară până la finalizarea evaluării Agenţiei Europene a Medicamentului” ca măsură de extremă precauţie.

În acelaşi timp, se continuă vaccinarea cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca, din celelalte loturi existente în momentul de faţă în România;

„Menţionăm faptul că această decizie a fost luată ca o măsură de precauţie extremă, fără să existe în acest moment în România niciun argument ştiinţific care să fi impus această hotărâre. Reiterăm faptul că decizia de carantinare a lotului respectiv a fost luată exclusiv pe baza evenimentului raportat în Italia”, mai arată CNCAV.

Cîțu: Lotul cu probleme, existent în România, pus în carantină

Premierul Cîțu a declarat joi seara că există în România doze de vaccin din lotul ABV2856 produs de AstraZeneca.

„Am vorbit la pauză și cu domnul Gheorghiță și cu domnul Baciu. În România nu există acel lot despre care vorbește EMA, care a fost în 17 țări. Acolo nu avem nicio problemă. Există primul lot din AstraZeneca, unde mai avem 3.000 de doze cred, care vor fi puse o săptămână în carantină. O să luăm o decizie. Nu există o decizie a EMA, luăm noi această decizie pentru că vrem să fim precauți. Este o suspiciune în Italia, nu este un caz clar. Atunci, ca să fim precauți, să nu existe nicio problemă, decizia luată a fost ca aceste 3.000 de doze să fie puse în crantină. Nu este o recomandare EMA”, a spus Florin Cîțu la B1. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS