16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePlicurile cu datoriile craiovenilor, aduse de o firmă din Sălaj

Plicurile cu datoriile craiovenilor, aduse de o firmă din Sălaj

O firmă din Jibou îi înştiinţează pe craioveni ce taxe şi impozite au de plătit. Primăria a atribuit serviciile de printare și expediere a documentelor către contribuabili (extrase de cont, titluri executorii și somații) unei firme din localitatea Jibou, judeţul Sălaj. Suma pe care administraţia craioveană o plăteşte respectivei societăţi este de 82.107 de lei.

Ce se obligă să facă prestatorul căruia i-a fost atribuit contractul. Conform contractului, acesta trebuie să presteze:

„servicii de printare, împlicuire documente pentru contribuabili: decizii de impunere, informare cu privire la modalităţile de achitare a impozitelor şi taxelor locale, taxelor locale, transport plicuri la locul de expediere, scanare ulterioară a confirmărilor şi trimiterilor returnate, transport final al acestora la sediul DIT şi operaţiuni finale”.

La Direcția de Impozite și Taxe


Firma respectivă are la dispoziţie maxim 60 de zile pentru preluarea datelor de la Direcţia de Impozite şi Taxe Craiova, tipărire, distribuire corespondenţă, confirmarea sau returul şi într-un final trimiterea datelor către DIT.
Potrivit contractului de prestări servicii încheiat între Primăria Craiova și firma care a câștigat contractul pentru serviciile de expediere a documentelor către contribuabili se prevede, ce obligații îi revin prestatorului de servicii. „Preluarea bazei de date în baza unui proces-verbal de predare primire şi a unui acord de confidenţialitate. Printarea datelor variabile, date ce se vor regăsi în baza de date furnizată de beneficiarul serviciilor. Împlicuirea documentelor pentru contribuabili. Transportul plicurilor la operatorul indicat de beneficiar. Transport trimiteri returnate sau confirmări de primire, iar la final transportul acestora la sediul DIT

Ce spune legea datelor cu caracter personal

Acțiunea de trimiterea a documentelor din partea primăriei către cetățenii Craiovei trebuie să se supună condițiilor Legii de prelucrare a datelor cu caracter personal, într-cât este vorba despre datele de identificare ale craiovenilor și de adresele lor etc. Legea de prelucrare a datelor cu caracter personal nr. 677/2001 modificată prevede în ce condiții trebuie asigurată securitatea datelor cu caracter personal.
Astfel, la art 20. legea prevede:

Taxe şi Impozite


„(1) Operatorul este obligat să aplice măsurile tehnice și organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal împotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificării, dezvăluirii sau accesului neautorizat, în special dacă prelucrarea respectivă comportă transmisii de date în cadrul unei rețele, precum și împotriva oricărei alte forme de prelucrare ilegală.
(2) Aceste măsuri trebuie să asigure, potrivit stadiului tehnicii utilizate în procesul de prelucrare și de costuri, un nivel de securitate adecvat în ceea ce privește riscurile pe care le reprezintă prelucrarea, precum și în ceea ce privește natura datelor care trebuie protejate.

Cerințele minime de securitate vor fi elaborate de autoritatea de supraveghere și vor fi actualizate periodic, corespunzător progresului tehnic și experienței acumulate.
(3) Operatorul, atunci când desemnează o persoană împuternicită, este obligat să aleagă o persoană care prezintă suficiente garanții în ceea ce privește măsurile de securitate tehnică și organizatorice cu privire la prelucrările ce vor fi efectuate, precum și să vegheze la respectarea acestor măsuri de către persoana desemnată.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS