15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj: Poliția a amendat participanții la o petrecere de majorat

Gorj: Poliția a amendat participanții la o petrecere de majorat

Participanții și organizatorul unei petreceri de majorat au fost amendați de polițiștii gorjeni.

Astfel, o unitate autorizată de Oficiul Național al Registrului Comerțului Gorj pentru a desfășura activități de alimentație (catering) pentru evenimente, a achiziționat un cort cu o capacitate de 200 de persoane, care a fost amplasat pe raza comunei Berlești. Potrivit IPJ Gorj, pe 27 februarie, administratorul unității a organizat o petrecere (majorat) în cortul respectiv, pentru o tânără care a împlinit vârsta de 18 ani.

Din verificări a mai rezultat că petrecerea de majorat s-a desfășurat între orele 19.00-22.30, eveniment la care au fost identificate ca fiind participante 15 persoane, care nu au purtat măști de protecție facială și nu au păstrat distanțarea socială, nefiind invitați lăutari, iar muzica a fost redată de pe laptop în boxele existente în cortul de eveniment.

Având în vedere cele constatate, administratorul unității, în calitate de organizator, a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 3.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor art. 65 lit. „j” din Legea 55/2020. Persoanele participante care au fost identificate, au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei fiecare, pentru nerespectarea prevederilor art. 65 lit. „j” și „k” din Legea 55/2020.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS