22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj: Trei angajatori, amendați de ITM pentru muncă nedeclarată

Gorj: Trei angajatori, amendați de ITM pentru muncă nedeclarată

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat în ultima săptămână 50 de controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și cel al securității și sănătății în muncă.

În urma deficiențelor constatate, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 103.000 lei, din care 50.000 lei pentru muncă nedeclarată la trei angajatori din domenii precum exploatarea forestieră, fabricarea produselor de patiserie și activități de asistență medicală specializată.

Totodată, au fost dispuse 107 de măsuri de remediere a deficiențelor.

Doi dintre angajatorii verificați, unul din comuna Crasna, iar celălalt din orașul Bumbești-Jiu, au fost sancționați cu amenzi în cuantum de 40.000 lei pentru folosirea în activitate a două persoane pentru care nu aveau încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă.

Cel de-al treilea angajator, cu sediul în municipiul Târgu Jiu, a fost sancționat cu amendă în valoare de 10.000 lei pentru primirea la muncă a unui salariat în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial.

Având în vedere evoluția situației epidemiologice determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, în cadrul tuturor acțiunilor de control, efectuate atât în timpul săptămânii, cât și în weekend, inspectorii de muncă au verificat respectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare, în vederea asigurării unui climat optim și în siguranță la locul de muncă, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS