10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDe la frig la cald în următoarele două săptămâni în Oltenia

De la frig la cald în următoarele două săptămâni în Oltenia

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor pentru intervalul 15 – 28 februarie.

În Oltenia, perioada 15 – 21 februarie va fi caracterizată de variaţii ale temperaturii aerului de la o zi la alta, practic de la o vreme rece la una normală termic şi invers, cu maxime ce vor fi cuprinse în medie între 2 şi 9 grade, în timp ce media minimelor se va situa între -8 şi -2 grade, cu cele mai scăzute valori în nopţile de 16 şi 17 februarie.

Cea de-a doua săptămână va debuta cu o încălzire semnificativă a vremii, medii ale maximelor de până la 12 – 14 grade şi ale minimelor în jurul a 0 grade, dar din 25 februarie se va răci uşor, iar media valorilor diurne va tinde spre 8 – 10 grade, iar cea a celor nocturne spre -2 grade. Se vor semnala precipitaţii slabe, cu caracter temporar şi doar pe arii restrânse, în special în perioada 17 – 21 şi 24 – 28 februarie.

La munte

La munte, în primele două zile ale intervalului, vremea va fi deosebit de rece, cu temperaturi diurne în medie de -10 până la -8 grade şi cu nopţi geroase, valori nocturne medii cuprinse între -16 şi -14 grade. Ulterior, până la sfârşitul primei săptămâni se va încălzi semnificativ, astfel că media maximelor va tinde spre 0 grade, iar cea a minimelor spre -6 grade.

Cea de-a doua săptămână va debuta cu temperaturi apropiate de normalul perioadei, maxime medii de până la 2 – 4 grade şi minime în medie de la -4 la -2 grade, dar din 25 februarie se va răci uşor, iar media valorilor diurne va tinde spre 0 grade, iar cea a valorilor nocturne va tinde către -6 grade. Temporar, se vor semnala precipitaţii, în general slabe cantitativ, în cea mai mare parte a intervalului. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS