17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRazie în rândul comercianților care vând pe trotuarele din fața Târgului Municipal (VIDEO)

Razie în rândul comercianților care vând pe trotuarele din fața Târgului Municipal (VIDEO)

-

Razie de amploare a polițiștilor craioveni în rândul comercianților care vând pe trotuarele din fața Târgului Municipal. După ce primarul Craiovei s-a plâns că Poliția Locală nu poate interveni pentru a-i amenda pe comercianții de produse second-hand care vând pe domeniul public din zona adiacentă târgului, astăzi polițiștii și jandarmii au luat cu asalt zona.

De fapt, toate structurile abilitate au venit în control la Târgul Municipal Craiova, însoțiți inclusiv de luptători din cadrul SAS Dolj.

„În cursul acestei zile, între orele 10.00 -13.00, poliţiştii doljeni au desfăşurat o razie în zona adiacentă Târgului de Săptămană 1 Mai, pe străzile Constantin Severeanu, Dimitrie Gerota şi Râului, din Craiova, pentru prevenirea răspândirii virusului Covid 19, comertului ilicit în segmentul stradal, în domeniul drepturilor de autor şi proprietate industrială, precum şi pentru prevenirea altor fapte cu impact negativ asupre siguranţei cetăţeanului“, a anunțat IPJ Dolj.

Peste 90 de polițiști au participat la razie

La razie au participat peste 90 de efective, respectiv poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova – Secţiile 1-6, Biroul Rutier, SOP, SICE, SIC, o grupă de luptători din cadrul SAS Dolj, jandarmi din cadrul I.J.J. Dolj şi G.J.M.B. Craiova, poliţişti locali, precum şi reprezentanţi din cadrul I.S.U. Dolj, A.N.P.C. şi D.S.V.S.A şi D.S.P.

„În urma activităţilor desfăşurate, au fost legitimate peste 340 de persoane şi controlate peste 90 de autoturisme. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 83 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 18.000 de lei, din care 47 de sancțiuni conform Legii nr. 55/2020, privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. Totodată, poliţiştii au constatat două infracţiuni conform. art. 102, alin. (1), lit. b) din Legea 84/1998. „Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă săvârșirea, fără drept, a următoarelor fapte: punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare“, este textul de lege.

De asemenea, în zona adiacentă târgului au fost depistate două persoane care au părăsit locaţia în care au fost izolate/carantinate.

Ce au depistat polițiștii

Potrivit IPJ Dolj, pe strada Râului, în zona târgului, a fost depistat un bărbat de 38 ani, din comuna Urzicuța, care a încălcat măsurile de carantinare, fiind sancționat contravențional cu amendă de 1.000 lei conform prevederilor Legii nr. 55/2020.

„De asemenea, pe strada Dimitrie Gerota, în zona târgului, a fost depistat un bărbat de 50 de ani, din comuna Șimian care a încălcat măsurile de carantinare, fiind sancționat contravențional cu amendă de 1.000 lei conform prevederilor Legii nr. 55/2020.

Pe strada Dimitrie Gerota a fost depistată o tânără, de 23 de ani, din municipiul Craiova, în timp ce efectua acte de comerț, punând în circulație produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Produsele expuse spre comercializare în valoare de 3.000 de lei au fost indisponibilizate de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, în aceeaşi zonă, a fost depistată o femeie din Craiova, care a expus spre vânzare articole de îmbrăcăminte care conțineau însemne și inscripții ale unei mărci, fără a putea prezenta documente de proveniență și autenticitate a acestora, în cauză fiind întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Produsele expuse spre comercializare în valoare de 1.000 de lei au fost indisponibilizate de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor“, este anunțul IPJ Dolj.

136 de amenzi în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, la activităţile de verificare desfăşurate sub autoritatatea Instituţiei Prefectului, au participat peste 400 de efective. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 136 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 23.000 de lei, din care 119 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție.

Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare, pe raza întregului judeţ, a mai menționat IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS