5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTârgul de Săptămână, tot în stradă. Primăria Craiova dezaprobă situația

Târgul de Săptămână, tot în stradă. Primăria Craiova dezaprobă situația

La aproximativ trei luni de la închiderea Târgului de Săptămână din Craiova, comercianții își vând produsele second-hand tot pe domeniul public. Administrația locală craioveană spune că a apelat la instituțiile abilitate pentru a efectua verificări în zonă și să aplice măsurile legale.

S-a ajuns în această situație după ce prin HG. nr.935/5 noiembrie 2020 s-a decis suspendarea activității piețelor agroalimentare în spații închise, a târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante precum și a talciocurilor. Inițial comercianții s-au arătat revoltați și au cerut socoteală autorităților locale. În lipsa unei reacții, comercianții au părăsit incinta Târgului, dar și-au scos marfa afară. Mai precis s-au așezat pe trotuarele din vecinătate, de pe strada Dimitrie Gerota, strada Constantin Severneanu și bulevardul Râului.

Târg
Târg

Primăria dezaprobă situația

Cu toată nemulțumirea comercianților, a populației din zonă, lucrurile nu s-au schimbat nici la acest moment. Vizavi de această situație, administrația locală craioveană spune că a apelat la instituțiile abilitate pentru a efectua verificări în zonă și să aplice măsurile legale.

Primăria dezaprobă situația creată în cartierul 1Mai și a întreprins toate demersurile către instituțiile abilitate pentru a fi efectuate verificări la fața locului și a lua măsuri. Reamintim că această situație a apărut ca urmare a închiderii Târgului de Săptămână, conform Hotărârii Guvernului nr. 935/2020, prin care s-a suspendat activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, a târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor.
Primăria nu poate interveni în remedierea acestei situații decât în baza legilor în vigoare și a pârghiilor aflate la dispoziția instituției. Mai mult, autoritatea locală a sesizat IPJ Dolj să ia măsuri în legătură cu acest aspect, având în vedere că Poliția Locală nu mai este în subordinea municipalității din primăvara anului 2020.
Facem precizarea că Primăria Craiova nu a dat niciun acord persoanelor juridice sau fizice pentru a desfășura activități specifice comerciale în zona cu pricina.
În acest context, conform reglementărilor în vigoare, altele sunt instituțiile statului abilitate să acționeze pentru respectarea ordinii publice și/sau verificarea comercianților stabiliți fără nicio autorizație pe domeniul public, precum Poliția Județeană, Protecția Consumatorului.

Târg
Târg

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS