12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPeste 18.000 de turiști au fost în weekend la Rânca

Peste 18.000 de turiști au fost în weekend la Rânca

Peste 18.000 de turiști au fost prezenți în Rânca la finalul săptămânii trecute. Cantitatea mare de zăpadă și faptul că toate pârtiile de schi sunt deschise au atras din nou între 5.000 și 6.000 de turiști pe zi în zona turistică montană Rânca.

În stațiune este mult mai multă zăpadă decât în alte zone turistice montane din țară. Astfel, atracția turiștilor pentru pârtiile din Rânca este sporită, chiar dacă domeniul schiabil nu este unul întins și cu pârtii de grad mare de dificultate și mediu spre ușor.

Pensiunile nu au stat închise pentru că au existat turiști care au închiriat camere, pentru a nu urca în fiecare zi în stațiune. Acest lucru a blocat la începutul anului Drumul Național 67C, care face legătura între Novaci și Rânca. De data aceasta nu au mai fost probleme. De altfel, utilajele Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu au curățat în permanență șoseaua pentru a nu fi probleme cu accesul. Salvamontiștii au fost și ei la datorie în weekend în Rânca, însă au fost puține intervenții, două-trei în fiecare zi.

Stațiunea trebuie să fie pregătită pentru vacanța intersemestrială

Cabanierii din Rânca solicită intervenția autorităților locale și județene pentru a pregăti stațiunea pentru vacanța intersemestrială a elevilor. De vineri, elevii vor intra în vacanță până pe 7 februarie. Astfel, în zona turistică este din nou așteptat un număr ridicat de turiști.

„Cu atâtea mii de turiști în zonă, este inevitabil ca autoritățile să nu se gândească la Rânca posibilă stațiune de interes național. Este o zonă în dezvoltare și are deja turiști care o caută. Trebuie să le oferim servicii din ce în ce mai bune.

Și având în vedere că din weekendul următor începe vacanța, autoritățile locale cu deservenții ar putea să care zăpada în marginea pădurii sau în anumite goluri din marginea drumurilor, deoarece în vacanță tot timpul vor fi mașini mai multe, întrucât toate familiile vor veni într-o mașină fiecare cu copii lor, deci trebuie în plus circa 150 de locuri de parcare!

Într-un cuvânt, trebuie pus în operă contractul, să mărească străzile și să care zăpada! De luni, când străzile rămân libere și până joi, se pot elibera 4-5 străzi, mai ales în zona centrală”, a precizat Constantin Pănescu, președintele Asociației Concesionarilor din Rânca.

Festival-concurs de muzică la Rânca

Este de precizat că la începutul lunii februarie la Rânca va avea loc un Festival-concurs de muzică la Rânca. Va fi un festival care va avea loc la baza pârtiei principale din Rânca, pe terasa unei pensiuni din zonă.

Festivalul-concurs este organizat de Voce de Artist și Asociația Concesionarilor din Rânca. Va exista și un juriu care va urmări trupele la lucru și care va realiza un clasament. Câștigătorii vor primi diplome și premii.

Din juriu face parte și Constantin Pănescu, președintele Asociației Concesionarilor din Rânca. Președintele juriului va fi Ciro de Luca. Festivalul concurs va avea mai multe secțiuni: muzică ușoară, clasică, instrumentală populară, teatru și ansambluri de dans.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS