10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO le va oferi angajaților vouchere de vacanță de 2.300 de lei, deși are pierderi de peste un miliard de lei

CEO le va oferi angajaților vouchere de vacanță de 2.300 de lei, deși are pierderi de peste un miliard de lei

Angajații Complexului Energetic Oltenia (CEO) vor beneficia și anul acesta de vouchere de vacanță, cu toate că societatea a încheiat anul trecut cu pierderi de peste 1,1 miliarde de lei.

Administrația companiei energetice a avizat recent acordarea tichetelor de vacanță, în urma unei discuții cu sindicatele, care a avut loc la finalul săptămânii trecute.

Acordarea de vouchere de vacanță este însă prevăzută în Contractul Colectiv de Muncă semnat între sindicate și administrație. Astfel, dreptul respectiv trebuie să fie acordat fără să fie condiționat de pierdere sau profit.

Prin urmare, peste 12.000 de salariați vor primi și anul acesta tichete de vacanță. Valoarea unui voucher a fost calculată la suma de 2.300 de lei. Potrivit lui Ion Rușeț, consilier în cadrul Complexului Energetic Oltenia, tichetele se vor acorda, începând cu luna februarie. Procesul de distribuire se va încheia în luna noiembrie a anului 2021.

Încep negocierile pentru salariile din 2021

Ion Rușeț a mai spus că după jumătatea acestei săptămâni se va reuni Comisia de negociere sindicate-administrație pentru discuții prreliminare legat de salarizarea pe anul 2021.

La prima ședință va fi prezentat și modul în care a fost derulată execuția bugetară pe anul 2020 și care este situația fondului de salarii. A și existat în acest sens o solicitare din partea celor patru federații reprezentative. Sindicatele vor să afle care este economia la fondul de salarii pe anul 2020 sau dacă există disponibilă vreo sumă rezultată din economia la fondul de salarii.

Negocierile propriu-zise pentru eventuale majorări de salarii, dacă va fi posibil acest lucru, vor fi demarate în cursul lunii martie. În 10 zile, negocierile va trebui să fie finalizate prin semnarea unui Act Adițional la Contractul Colectiv de Muncă. Actul Adițional trebuie, ulterior, depus la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, în vederea înregistrării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS