21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMii de turiștii au înfruntat gerul și tot au urcat la Rânca

Mii de turiștii au înfruntat gerul și tot au urcat la Rânca

Mii de turiști au înfruntat gerul la finalul săptămânii trecute și au urcat în fiecare zi în zona montană Rânca. Potrivit reprezentanților Serviciului Public al Salvamont Gorj, în week-end nu au fost locuri libere de cazare. Mii de turiști au înfruntat gerul și a urcat în zona montană. Drumul Național 67 C Novaci – Rânca a fost deszăpezit și s-a împrăștiat material antiderapant. Astfel, traficul s-a desfășurat normal, însă în condiții de iarnă. Potrivit salvamontiștilor, în stațiune s-au aflat în medie câte 5.000 de turiști în fiecare zi din week-end. Au fost disponibile toate cele 8 pârtii. Echipele Serviciului Județean al Salvamont Gorj au intervenit de 3 – 5 ori pe zi cu un total de 8 salvatori.

Temperaturile au scăzut drastic din week-end, însă acest lucru nu i-a împiedicat pe gorjeni și nu numai să urce la Rânca să schieze. „Nu a mai contat că vremea s-a schimbat radical. Au scăzut drastic temperaturile. În zona montană și mai ales noaptea frigul se resimte și mai tare decât. Am avut în medie 5.000 de turiști pe zi la Rânca la sfârșitul săptămânii trecute. O medie foarte bună, dat fiind gerul. Nu au mai rămas locuri de cazare disponibile”, a declarat Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.

Zăpadă în loc de parcări, la Rânca

Rânca

În continuare zona turistică montană Rânca se confruntă cu lipsa parcărilor. Acestea ar putea fi amenajate, dacă zăpada ar fi ridicată din spațiile publice și de lângă pensiuni. Astfel, ar apărea locuri în plus pentru parcarea aututurismelor care urcă la Rânca. Cabanierii cer în continuare intervenția autorităților, având în vedere că nu s-a ajuns nici la jumătatea sezonului de iarnă la Rânca și urmează să vină în continuare turiști la munte, să se distreze. Având în vedere temperaturile scăzute, este greu de crezut că zăpada va începe să se topească prea curând. „Oamenii vin la Rânca, dar vor să beneficieze de anumite condiții. Și nu sunt lucruri senzaționale, de nerealizat în această perioadă. Nu cerem gaze la Rânca, ci o mai bună organizare care ar putea să genereze mai multe locuri de parcare și ar elimina blocajele în trafic și pe străzile laterale.

Acum, de exemplu, lățimea străzilor este de 2 metri, restul fiind ocupat de zăpadă. Măcar să fie lărgite la 3 metri și tot ar fi ceva, dacă nu la 4 metri. Acum drumul este foarte îngust, mai e și câte o mașină parcate, mai e și zăpadă pe carosabil, deci accesul este greoi”, a declarat Constantin Pănescu, președintele Asociației Concesionarilor din Rânca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS