-2.4 C
Craiova
sâmbătă, 16 ianuarie, 2021
Știri de ultima oră Local Gorj Gorj: Persoane amendate pentru că nu au putut justifica deplasarea după ora 23,00

Gorj: Persoane amendate pentru că nu au putut justifica deplasarea după ora 23,00

Trei cetățeni din Gorj au fost amendați pentru că nu au putut justifica deplasarea în afara domiciliului după ora 23,00. Astfel, în noaptea de 13 spre 14 ianuarie, polițiști din cadrul Poliției Orașului Rovinari au depistat în trafic, un tânăr, de 29 de ani, din orașul Rovinari, în timp ce conducea un autoturism pe strada Constructorilor, din orașul Rovinari, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge  în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului. Totodată, tânărul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 500 de lei, conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea pandemiei de COVID-19.

A refuzat testarea cu etilotestul

Totodată, în noaptea de 13 spre 14 ianuarie, polițiști din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Novaci au depistat în trafic, un bărbat, de 52 de ani, din comuna Baia de Fier, în timp ce conducea un autoturism pe DC 34 Baia de Fier, iar în urma solicitării polițiștilor, acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest.

Conducătorul auto a fost condus la spital, unde a refuzat și prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Totodată, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.740 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, fiind dispusă și măsura suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 30 de zile, iar potrivit Legii nr.55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea pandemiei de COVID-19, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.500 de lei.

De asemenea, o femeie, de 49 de ani, din comuna Baia de Fier, a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 3.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire social, a ordinii și liniștii publice și cu amendă în valoare de 2.500 de lei, conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea pandemiei de COVID-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

SCM „U” Craiova a trecut fără probleme de CSU...

Echipa masculină de volei SCM „U” Craiova și-a adjudecat...

ȘTIRI GdS

Gorj: 27 de noi cazuri de Covid 19 și...

Încă un deces din cauza COVID 19 dar și noi cazuri de infectare au fost înregistrate în județul Gorj. Situația epidemiologică, la nivelul județului...

Gorj: Mașină avariată în trafic de un copac...

Mașină avariată în trafic de un copac doborât de vânt
00:00:29

Mehedinți: Un șofer a căzut cu mașina într-o râpă...

Mehedinți: A căzut cu mașina într-o râpă adâncă de 40 de metri

România: Peste 3.200 de noi cazuri de COVID-19. În...

Până astăzi, 16 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 691.488 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 620.058 de pacienți...

Primar din Gorj: Avem centru de vaccinare, n-avem vaccin

Primar din Gorj: Avem centru de vaccinare, n-avem vaccin

Gorj: Trei persoane au fost reținute în urma scandalului...

Trei persoane au fost reținute în urma scandalului de la Scoarța