-2.5 C
Craiova
miercuri, 20 ianuarie, 2021
Știri de ultima oră Local Corpul de control al prefectului: 7 controale în 6 luni

Corpul de control al prefectului: 7 controale în 6 luni

Corpul de control al prefectului de Gorj a efectuat în ultimele 6 luni un total de 7 controale. Este perioada de mandat a actualului prefect Cosmin Pistol.

Acesta a fost numit în funcție la jumătatea anului trecut. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a prezentat activitatea Corpului de control. Verificările au vizat instituții publice din județul Gorj, între care se află: ocoale silvice și servicii publice deconcentrate și chiar un serviciu aflat în subordinea Instituției Prefectului. Este vorba de Serviciul Județean de Pașapoarte Gorj.

Cosmin Pistol a declarat că două controale au fost derulate la Agenția pentru Protecția Mediului Gorj. Unul dintre acestea a vizat defecțiunile dese la analizorul de aer de la Târgu Jiu. Acesta arăta la un moment dat că la Târgu Jiu se respiră cel mai poluat aer din țară.

Al doilea control de la Agenția pentru Protecția Mediului Gorj a avut ca obiect situația depozitului de deșeuri de la Târgu Jiu care poluează de mai mmultă vreme olfactiv orașul. Ambele verificări au fost transmise Agenției Naționale pentru Protecția Mediului.

Nereguli grave la Ocolul Silvic din Tismana

O altă verificare a avut loc la Mătăsari, unde operatorul de apă a decis în plină pandemie de coronavirus sistarea apei pentru mai multe familii. Lucrurile au fost remediate la vremea respectivă. Corpul de control a ajuns la Serviciul Pașapoarte în urma unei petiții de la o persoană căreia nu i se elibera un document, cu toate că exista o decizie judecătorească definitivă în acest sens.

Cele mai mari nereguli au fost semnalate la unele ocoale silvice. „Raportul Corpului de Control a consemnat că 99% din tăierile de arbori de la nivelul Ocolului Silvic Tismana au fost ilegale. Nu au fost respectate niciun fel de proceduri. Au mai fost depistate conflicte de interese. Contracte încheiate cu afini și alte rude ale unora dintre salariați. Poliția a și deschis un dosar legat de situația de acolo.

Nu în ultimul rând, a fost verificat și Serviciul Județean de Ambulanță Gorj. Au fost depistate două posibile nereguli: a fost aplicată o taxă de 100 de lei candidaților care și-au depus dosarul pentru angajare în pandemie; mai este și problema postului de director economic neocupat de cineva. Au fost făcute modificări legat de post și este posibil ca hotărârile Comitetului Director să poată fi anulate în instanță”, a menționat Cosmin Pistol, prefect de Gorj. Raportul de control de la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj a fost trimis Ministerului Sănătății pentru a lua măsuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Războiul teritorial dintre Craiova și Cârcea, la mâna expertului

Linia de hotar dintre Craiova și Cârcea trece în prezent pe mijlocul străzii din imagine. Așa că locuitorii de pe partea dreaptă a drumului, cum intri dinspre giratoriul de la Ford, aparţin de Cârcea, iar cei de pe partea stângă de Craiova.

ȘTIRI GdS

Războiul teritorial dintre Craiova și Cârcea, la mâna expertului

Linia de hotar dintre Craiova și Cârcea trece în prezent pe mijlocul străzii din imagine. Așa că locuitorii de pe partea dreaptă a drumului, cum intri dinspre giratoriul de la Ford, aparţin de Cârcea, iar cei de pe partea stângă de Craiova.

Locuri epuizate la vaccin în Craiova. DSP: Oamenii trebuie...

Luni, după trei zile de la startul programărilor pentru faza a doua a campaniei de vaccinare, la Craiova s-au epuizat locurile pentru vaccinarea din...

CEO vrea să formeze profesional 600 de tineri în...

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a anunțat că va forma profesional până în 2025 un număr de 600 de tineri. Aceștia le vor lua locul...

Sindicatele cer reducerea efectivelor de elevi la clasele a...

Sindicatele cer reducerea efectivelor de elevi la clasele a IX-a

Un medic de familie face apel către pacienții săi,...

Medicul gorjean Mihai Moisescu a apelat la rețele de socializare pentru a ajunge la toți beneficiarii săi, astfel încât să îi convingă să se...

Polițiștii se pregătesc să protesteze din nou și în...

Polițiștii pregătesc noi proteste la Târgu Jiu, nemulțumiți fiind de plafonarea salariilor. Guvernul a anunțat că anul acesta vor fi înghețate lefurile personalului din...