12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCorpul de control al prefectului: 7 controale în 6 luni

Corpul de control al prefectului: 7 controale în 6 luni

Corpul de control al prefectului de Gorj a efectuat în ultimele 6 luni un total de 7 controale. Este perioada de mandat a actualului prefect Cosmin Pistol.

Acesta a fost numit în funcție la jumătatea anului trecut. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a prezentat activitatea Corpului de control. Verificările au vizat instituții publice din județul Gorj, între care se află: ocoale silvice și servicii publice deconcentrate și chiar un serviciu aflat în subordinea Instituției Prefectului. Este vorba de Serviciul Județean de Pașapoarte Gorj.

Cosmin Pistol a declarat că două controale au fost derulate la Agenția pentru Protecția Mediului Gorj. Unul dintre acestea a vizat defecțiunile dese la analizorul de aer de la Târgu Jiu. Acesta arăta la un moment dat că la Târgu Jiu se respiră cel mai poluat aer din țară.

Al doilea control de la Agenția pentru Protecția Mediului Gorj a avut ca obiect situația depozitului de deșeuri de la Târgu Jiu care poluează de mai mmultă vreme olfactiv orașul. Ambele verificări au fost transmise Agenției Naționale pentru Protecția Mediului.

Nereguli grave la Ocolul Silvic din Tismana

O altă verificare a avut loc la Mătăsari, unde operatorul de apă a decis în plină pandemie de coronavirus sistarea apei pentru mai multe familii. Lucrurile au fost remediate la vremea respectivă. Corpul de control a ajuns la Serviciul Pașapoarte în urma unei petiții de la o persoană căreia nu i se elibera un document, cu toate că exista o decizie judecătorească definitivă în acest sens.

Cele mai mari nereguli au fost semnalate la unele ocoale silvice. „Raportul Corpului de Control a consemnat că 99% din tăierile de arbori de la nivelul Ocolului Silvic Tismana au fost ilegale. Nu au fost respectate niciun fel de proceduri. Au mai fost depistate conflicte de interese. Contracte încheiate cu afini și alte rude ale unora dintre salariați. Poliția a și deschis un dosar legat de situația de acolo.

Nu în ultimul rând, a fost verificat și Serviciul Județean de Ambulanță Gorj. Au fost depistate două posibile nereguli: a fost aplicată o taxă de 100 de lei candidaților care și-au depus dosarul pentru angajare în pandemie; mai este și problema postului de director economic neocupat de cineva. Au fost făcute modificări legat de post și este posibil ca hotărârile Comitetului Director să poată fi anulate în instanță”, a menționat Cosmin Pistol, prefect de Gorj. Raportul de control de la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj a fost trimis Ministerului Sănătății pentru a lua măsuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS