14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSpitalul Județean a cerut suplimentarea dozelor cu vaccin anti-COVID

Spitalul Județean a cerut suplimentarea dozelor cu vaccin anti-COVID

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a folosit mai mult de jumătate din dozele de vaccin anti-COVID primite la începutul acestei săptămâni. Au fost primite 395 de vaccinuri și au fost utilizate aproape 250 de doze de vaccin destinat combaterii coronavirusului.

Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, a declarat că au fost solicitate Direcției de Sănătate Publică încă 100 de doze de vaccin antigripal, având în vedere că toate vaccinurile primite luni se vor termina până vineri.

De altfel, vaccinurile pot fi păstrate la o temperatură mai mică de minus 80 de grade Celsius o perioadă de numai cinci zile, potrivit anunțurilor făcute de autoritățile sanitare. Prin urmare, este nevoie de încă o sută de doze de vaccin anti-COVID pentru ca vaccinarea să poată să continue și în week-end la unitatea medicală din Târgu Jiu: „Noi verificăm listele și toate datele zilnic și putem să facem solicitări pentru noi doze de vaccin anti-COVID din două în două zile. Sperăm să fie cât mai multe cadre medicale vaccinate în prima etapă și ulterior să avem cât mai mulți angajați, să fie majoritatea angajaților vaccinată”, a declarat Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Vaccinare pentru personalul MAI și Salvamont

La nivelul județului Gorj sunt opt centre unde are loc vaccinarea în prima etapă. Este vorba de cele opt spitale din județ, unde funcționează cel puțin câte un cabinet pentru vaccinare și un spațiu pentru triaj.

Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj, a declarat că estimările arată că până la finalul săptămânii trecute ar putea fi încheiată vaccinarea din prima etapă și se va trece la personalul cuprins în etapa a doua. Aici va intra inclusiv personalul din MAI: „Acum avem opt centre de vaccinare, iar la nivelul județului pentru întreaga campanie vor fi disponibile 20 de centre de vaccinare dintre care unul mobil. La Târgu Jiu vor fi patru centre. Nu vor funcționa centre în unitățile cu pacienți COVID. Eu, de exemplu, ca salariat al ISU, aștept să mă vaccinez undeva la finalul săptămânii viitoare.”, a declarat Florin Chisim. Și angajații Salvamont Gorj vor intra la vaccinare în etapa a doua. Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj, a declarat că peste 70% dintre colegii săi sunt de acord să se vaccineze.

Liste cu jurnaliști

În etapa a doua de vaccinare vor intra și jurnaliștii. Autoritățile județene au solicitat instituțiilor media liste cu jurnaliștii care vor să se vaccineze: „Știm cu toții ca procesul de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 este programat în 3 etape. Etapa I (vaccinarea personalului medial si social) este în plină desfășurare și se fac deja pregătiri intense pentru etapa a II-a (vaccinarea populației cu grad ridicat de risc și lucrători care desfășoară activități in domenii cheie, esențiale).În categoria lucrătorilor care desfășoară activități în domenii cheie, esențiale, așa cum sunt prevăzuți în HG 1031/2020 se încadrează și “personalul din mass-media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu SARS-CoV-2, cum ar fi: reportaje în unități medicale.

Listele transmise nu reprezintă o programare pentru vaccinare, ci vor fi folosite în vederea estimării necesarului de doze necesare în etapa a II-a de vaccinare.”, conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS