5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVaccinurile trimise la Spitalul Covid Cărbunești sunt insuficiente

Vaccinurile trimise la Spitalul Covid Cărbunești sunt insuficiente

Vaccinurile trimise la Spitalul Covid din Târgu Cărbunești sunt insuficiente.

Marți a debutat campania de vaccinare la unitatea medicală și au fost administrate peste 50 de doze de vaccine anti-COVID. Miercuri sunt programate alte 86 de vaccinări. Practic, vaccinurile se vor termina, având în vedere că au fost primite doar 200 de doze, iar numărul salariaților este de 550.

Prioritate la vaccinare vor avea cadrele medicale, respectiv medicii și asistentele. Vor urma infirmierele, brancardierii și alte categorii de personal nemedical, până la încheierea acțiunii de vaccinare.

Managerul Spitalului de Urgență din Târgu Cărbunești, Constantin Târziu, a declarat că este optimist în privința înscrierilor la vaccinare. Acesta a decis să fie primul care se vaccinează, pentru a da un exemplu subalternilor.

„Avem o listă cu aproape 300 de persoane din cadrul Spitalului din Cărbunești care vor să se vaccineze. Sunt optimist că vor urma și alți salariați din cadrul spitalului. Deja au văzut că s-au vaccinat colegi de-ai lor și au căpătat încredere”, a declarat Constantin Târziu, medic și manager al Spitalului Covid din Târgu Cărbunești. 

Trei medici cu alergii nu au fost vaccinați

Aproape 150 de medici au fost vaccinați luni și marți la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Este vorba de cadrele medicale care au fost înscrise pe platforma online. Sunt acceptate și cadre medicale care se prezintă la centrul de triaj și sunt introduse în baza de date, chiar dacă nu au completat formularul online.

Pentru înscrierea la vaccinare este necesară cartea de identitate.

În urma chestionarelor aplicate cadrelor medicale care s-au pezentat la vaccinare, trei dintre medici au fost refuzați la vaccinare, dat fiind faptul că suferă de alergii. Exista pericolul ca aceștia să nu suporte vaccinul și să apară reacții adverse serioase și chiar șocul anafilactic. Prin urmare, a fost luată decizia ca medicii care au declarat că suferă de alergii să nu mai fie vaccinați.

„Am primit în total spre 400 de doze de vaccine anti-Covid și le vom administra până vineri. Dozele de vaccine pot fi păstrate până la 5 zile la o temperatură între 2 și 8 grade Celsius. La Centrul Regional de la Craiova vaccinul este păstrat în frigidere speciale, la minus 80 de grade Celsius”, a declarat Dumitru Vlăduț, medic epidemiolog și coordonatorul campaniei de vaccinare la nivelul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS