24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljul, al doilea județ din țară care a început vaccinarea personalului medical

Doljul, al doilea județ din țară care a început vaccinarea personalului medical

Doljul este al doilea județ din țară care a început vaccinarea personalului medical, pe 30.12.2020, conform primei etape de vaccinare din Strategia Națională de Vaccinare împotriva COVID-19, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP).

DSP Dolj, în tot acest timp, împreună cu toate instituțiile care au atribuții în acest sens, s-a implicat în monitorizarea și derularea în timp real a tuturor procedurilor stabilite pentru desfășurarea în condiții de siguranță a acestei campanii.

În seara zilei de 29.12.2020, DSP Dolj a preluat de la Centrul Regional de Depozitare din cadrul Spitalului Militar “Ștefan Odobleja” 975 doze de vaccin. Acestea au fost repartizate pe centre de vaccinare în camera frigorifică a Laboratorului DSP Dolj și transportate către centrele de vaccinare din cadrul SCJUC , Spitalul Clinic Municipal Filantropia, Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova, Spitalul Clinic CF Craiova, Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna.

În această dimineață, restul dozelor de vaccin au fost transportate către toate spitalele din județ

În această dimineață (30.12.2020), restul dozelor de vaccin au fost transportate către toate spitalele din județ unde s-au organizat centre de vaccinare: Spitalul Filisanilor, Spitalul Municipal Băilești, Spitalul Municipal Calafat și Spitalul Orășenesc Așezămintele Brâncovenești Dăbuleni.

Centru de vaccinare la Cercul Militar Craiova pentru personalul medical care nu lucrează în unitățile spitalicești

Pentru personalul medical din Craiova care nu lucrează în unitățile spitalicești (medici de familie; personal medical din sistemul privat; personalul medical din cabinetele de medicină școlară; stomatologi; farmaciști; personalul SAJ Dolj), DSP a organizat un centru de vaccinare la Cercul Militar Craiova. Aici activitatea de vaccinare, coordonată și realizată de către personalul DSP și personalul medical din cabinetele școlare, este în plină desfășurare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS