20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSerbări online pentru elevi

Serbări online pentru elevi

Elevii și profesorii din Gorj au organizat serbări online înainte de încheierea cursurilor.

Micuții și-au pregătit singuri cântecele și poeziile pentru serbarea de Moș Crăciun și nu au mai avut posibilitatea de a face repetiții ca în anii trecuți pentru manifestarea care avea loc de obicei în sala de clasă.

Elevii de la Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu au avut serbarea online, fiecare copil fiind lângă bradul de Crăciun, având alături o cană cu ceai.

Micuții au spus cuminți poeziile, fiecare lângă bradul său, și au citit scrisorile către Moșul. Nu s-au mai văzut față în față de la începutul lunii octombrie, dat fiind faptul că școlile din Târgu Jiu erau deja închise în momentul în care la nivel național a fost luată decizia de a fi închise toate unitățile de învățământ din țară. 

3.800 de copiii nu au avut acces la orele online 

Din păcate, nu toți elevii din Gorj au participat la cursurile online.

La începutul acestui an școlar, în județ erau aproape 3.800 de elevi fără tablete, telefon sau laptop sau fără o conexiune la internet. Luna trecută, numărul elevilor gorjeni fără acces la educația online a scăzut la 2.112.

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a primit o parte din tabletele necesare, astfel încât să crească numărul copiilor care participă la cursurile online.

Au mai rămas însă peste 2.000 de copii care nu au avut parte nici de cursuri, dar nici de serbări online, și astfel au fost practic excluși de la participare.

Șefii Inspectoratului Școlar Județean Gorj speră ca până la reluarea școlii să ajungă la elevi și restul tabletelor prevăzute cu internet. În Gorj sunt în total 47.299 de elevi. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS