9 C
Craiova
sâmbătă, 6 martie, 2021
Știri de ultima oră Local Dolj Restaurantele din Craiova se vor redeschide de mâine. Noi măsuri de relaxare

Restaurantele din Craiova se vor redeschide de mâine. Noi măsuri de relaxare

Restaurantele, cafenelele, barurile și sălile de jocuri de noroc din Craiova se vor redeschide începând de mâine, asta după ce mai mulți administratori de restaurante sau cafenele au protestat, duminică seară, în fața Prefecturii Dolj, revoltați că s-au trezit peste noapte nevoiți să pună lacătul pe ușă.

Restricțiile fuseseră ridicate începând cu 15 decembrie , după ce rata incidenței cazurilor de Coronavirus scăzuse sub 3 la mia de locuitori. Pe 20 decembrie, CJSU Dolj a decis reintroducerea în scenariul roșu, având în vedere incidența de 3,03 la mie înregistrată pe 18 decembrie, conform datelor DSP Dolj, până la 3 ianuarie 2021.

Măsurile au fost adoptate conform procedurii stabilite prin Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Dolj nr. 77 din 22.12.2020. Acestea vor intra în vigoare de mâine, 23.12.2020 de la ora 00.00 și se vor aplica până la data de 05.01.2021

– activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00 – 23,00. 

– activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00 – 23,00

– Activitatea cu publicul a operatorilor publici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00 și 23:00

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

​Rata de infectare cu Covid-19, în creștere. Vezi situația...

Rata de infectare cu Covid-19 este în creștere atât în București, cât și în mai multe județe din țară.

ȘTIRI GdS

​Rata de infectare cu Covid-19, în creștere. Vezi situația...

Rata de infectare cu Covid-19 este în creștere atât în București, cât și în mai multe județe din țară.
01:04:11

VIDEO / Roverul Perseverance a parcurs primii metri pe...

Roverul Perseverance al NASA s-a mișcat cu succes pe Marte pentru prima dată de la asolizarea din urmă cu două săptămâni.

4.064 de cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de...

4.064 de cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore.

Liga 2 | CSM Slatina și Pandurii Târgu Jiu...

Două dintre reprezentantele Olteniei la Liga 2, CSM Slatina și Pandurii Târgu Jiu, au bătut pasul pe loc în etapa a 18-a. Ambele au...

Cel mai tânăr român se imunizează astăzi contra Covid-19....

Cel mai tânăr român se imunizează contra Covid-19. Este vorba de un adolescent de 16 ani și trei luni, programat sâmbătă la vaccinare.

O ambulanță a rămas blocată sub un pasaj

O ambulanță a Serviciului Județean Vâlcea a rămas blocată sub un pasaj. S-a întâmplat astăzi, în municipiul Râmnicu Vâlcea.