12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalA crescut numărul de angajați ai Spitalului Județean în pandemie

A crescut numărul de angajați ai Spitalului Județean în pandemie

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a angajat zeci de persoane în ultimele luni. Este vorba de angajări făcute fără concurs, în perioada pandemiei.

Acest lucru a fost posibil ca urmare a dispozițiilor date de ministerul de resort. Numai în ultima perioada au fost realizate peste 50 de angajări. În momentul de față cel mai mare spital din județul Gorj are 1.420 de salariați. Ultimele încadrări de personal au avut loc la Secția ATI COVID.

Au fost încadrați inclusiv asistenți medicali debutanți. Explicația angajării de debutanți a fost că nimeni nu a dorit să lucreze cu pacienți COVID. Este de precizat și faptul că în ultimele două luni au fost făcute zeci de angajări și unele în prima linie, deși numărul de pacienți infectați cu COVID a fost în scădere. În momentul de față, mai mult de jumătate din locurile de la Secția Boli Infecțioase, unde sunt internați exclusiv pacienți COVID, sunt libere.

De câteva zile sunt disponibile locuri și la Secția ATI COVID. În medie două paturi au fost libere săptămâna aceasta la secția ATI unde sunt internați pacienții în stare gravă. În ultima lună au fost realizate aproximativ 20 de angajări fără concurs și pe perioadă determinată. Au fost angajați asistente medicale, șoferi, infirmiere și îngrijitoare.

Angajează și un neurochirurg

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu își face și compartiment de neurochirurgie. Acesta va funcționa în cadrul Secției Ortopedie-Traumatologie. A fost scos deja la concurs un post de neurochirurg. Este poate cea mai importantă angajare care este realizată în pandemie de către Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, având în vedere că la unitatea medicală nu există angajat un neurochirurg.

„Se vor putea face intervenții la nivelul creierului și măduvei. Inclusiv hernii de disc vor putea fi realizate la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Mai este nevoie de o compartimentare. Avem inclusiv un microscop performant. Sunt toate echipamentele disponibile, ca la orice spital mare din țară. Un specialist lipsește. Postul este scos la concurs și, din câte știu, sunt 3 – 4 medici interesați să se angajeze aici”, a declarat doctorul Bogdan Niculescu, șeful Secției Ortopedie, din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Concurs și pentru postul de manager

Unitatea medicală din Târgu Jiu a declanșat procedurile pentru selectarea unui manager. Actualul director, economistul Dumitru Vienescu, este interimar. De peste un an de zile unitatea medicală nu are director prin concurs. Au fost contactați deja doi profesori universitari care vor face parte din comisia de concurs.

De asemenea, cei interesați vor putea să înceapă să își depună dosarele cu planul de management, în urma publicării anunțului. Cel mai probabil noul manager va fi selectat până la finalul acestei ierni, respectiv lunile februarie – martie. Viitorul manager va avea un mandat de 4 ani. Interesant este că în sala unde va avea loc selecția și prezentarea planurilor de management vor fi prezenți și jurnaliști. Aceștia vor avea posibilitatea să pună întrebări din planurile respective.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS