15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalA fost semnat contractul pentru reabilitarea Clinicii de Oncologie a SJU Craiova

A fost semnat contractul pentru reabilitarea Clinicii de Oncologie a SJU Craiova

Reabilitarea Clinicii de Oncologie a SJU Craiova a intrat, în sfârșit, în linie dreaptă. Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile, a semnat marți după-amiază contractul pentru executarea lucrărilor de reabilitare a imobilului în care funcționează Clinicile de Oncologie și Dermatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Craiova, se precizează într-un comunicat emis, miercuri, de Consiliul Județean.

Investiția este realizată în cadrul unui proiect cu finanțare din fonduri europene în valoare totală de aproape trei milioane de euro. „Intrăm în linie dreaptă cu un nou demers important pe care Consiliul Județean îl derulează la cea mai mare unitate medicală din Oltenia, SCJU Craiova. Contractul pe care l-am semnat cu firma care a câștigat licitația vizează modernizarea clădirii în care se află Clinicile de Oncologie și Dermatologie, iar efectul va fi o îmbunătățire substanțială a condițiilor în care sunt tratați pacienții internați aici.

Este un proiect pentru care specialiștii de la CJ Dolj au reușit să obțină fonduri prin Programul Operațional Regional, însă care prevede și o cofinanțare consistentă din partea instituției noastre. O serie de lucrări extrem de necesare nu erau considerate eligibile în cadrul acestei axe, însă nici nu se putea renunța la ele, dacă ne doream să realizăm o investiție cu adevărat completă. Astfel, pe lângă reabilitarea termică a imobilului, proiectul nostru include o serie de alte intervenții, de la recompartimentarea spațiilor interioare la instalarea a două ascensoare exterioare“, a precizat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, potrivit sursei citate.

Reabilitarea Clinicii de Oncologie a SJU Craiova a intrat în linie dreaptă. Președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, a semnat contractul de execuție a lucrărilor.  Constructorul are doi ani la dispoziție să termine lucrările.
Reabilitarea Clinicii de Oncologie a SJU Craiova a intrat în linie dreaptă. Președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, a semnat contractul de execuție a lucrărilor. Constructorul are doi ani la dispoziție să termine lucrările.

Reabilitarea Clinicii de Oncologie a SJU, contract de 10,9 milioane de lei

„Facem, prin acest demers, un prim pas în direcția pe care am anunțat-o și care reprezintă una dintre prioritățile Consiliului Județean în sfera sănătății, aceea de a crea la Craiova, cu ajutorul fondurilor europene, un institut oncologic. Acesta va pune la dispoziția doljenilor servicii medicale moderne pentru depistarea și tratarea cancerului și, totodată, va derula activități de cercetare și educație în acest domeniu“, a mai afirmat Cosmin Vasile.

Așa va arăta Clinica de Oncologie și Dermatologie a SJU Craiova după reabilitare
Așa va arăta Clinica de Oncologie și Dermatologie a SJU Craiova după reabilitare

Contractul „Lucrări de intervenție pentru creșterea eficienței energetice, a rezistenței și stabilității clădirii publice (Corp C2) situate în Str. Tabaci, nr. 1, Municipiul Craiova, județul Dolj“ a fost atribuit prin licitație societății Team World Construct SRL din Craiova, la o valoare de 10.935.813,66 lei, inclusiv TVA. Durata de realizare a lucrărilor este de 24 de luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS