27.9 C
Craiova
duminică, 9 august, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Reabilitarea Clinicii de Oncologie, licitație cu termen prelungit

Reabilitarea Clinicii de Oncologie, licitație cu termen prelungit

Reabilitarea Clinicii de Oncologie, licitație cu termen prelungit. Consiliul Județean Dolj a lansat licitația privind lucrările de reabilitare a clădirii Clinicii de Oncologie din cadrul SJU Craiova în luna martie, însă termenul de primire a ofertelor a tot fost prelungit. Valoarea contractului depășește două milioane de euro. 

Procedura de achiziție publică a lucrărilor de reabilitare a clădirii cu patru etaje din curtea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Craiova, unde funcţionează clinicile de oncologie şi dermatologie, nu s-a încheiat nici până acum. Lansată în luna martie de Consiliul Județean (CJ) Dolj, proprietarul imobilului, licitația a avut ca termen de primire a ofertelor data de 13 aprilie. CJ nu a tras însă linie pentru a trece la analiza ofertelor, pentru că termenul de depunere a lor s-a tot prelungit.

Mai întâi până la 4 mai, apoi până la 25 mai, pentru ca ulterior data limită de depunere a ofertelor să devină 22 iunie. De ce a fost nevoie de atâtea prelungiri? Reprezentanții CJ Dolj susțin că proiectantul trebuie să răspundă mai multor solicitări de clarificări și din acest motiv termenul de primire a ofertelor a fost decalat.

„A fost nevoie de mai multe răspunsuri la solicitările de clarificări venite din partea firmelor și asta a dus la prelungirea termenului. Nu cred că vor mai fi probleme de data aceasta, așa că se poate spune că licitația a intrat în linie dreaptă, iar după 22 iunie se va trece la analiza ofertelor primite“, au precizat reprezentanții Consiliului Județean. De altfel, chiar unul dintre ofertanți solicita, într-una dintre clarificări, ca termenul de depunere a ofertelor să fie prelungit din cauza „volumului mare al documentației și a situației actuale“. 

Reabilitarea Clinicii de Oncologie. Ce presupun lucrările de reabilitare a clădirii

Lucrările de intervenție pentru „Creșterea eficienței energetice, a rezistenței și stabilității clădirii situate în Craiova, pe strada Tabaci, nr. 1“, așa cum este denumirea proiectului, se fac cu fonduri europene. Valoarea totală a investiției este de 13.222.316,94 lei, inclusiv TVA (circa 2,8 milioane de euro). Din acești bani, 4.761.945,74 lei reprezintă asistența financiară nerambursabilă, iar 8.460.371,20 lei – contribuția proprie a CJ Dolj.

Clinica de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Craiova
Clinica de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Craiova

Pentru lucrările efective de reabilitare a clădirii, Consiliul Județean a pus în joc peste două milioane de euro. Valoarea totală estimată a contractului scos la licitație este de 9.794.088,41 lei, criteriul de atribuire a lui fiind „prețul cel mai scăzut“. Lucrările de reabilitare a clădirii nu se referă doar la partea exterioară, adică la termoizolare (inclusiv planșeul terasei și cel peste subsol), ci și la interior.

Astfel, vor fi înlocuite tâmplăria și toate instalațiile – de încălzire și climatizare, de iluminat, de preparare a apei calde, de ventilație. Corpurile de iluminat fluorescent și incandescent vor fi înlocuite cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, cu senzori de mișcare. Dotările prevăzute în proiect mai includ panouri solare și fotovoltaice, sisteme de siguranță și supraveghere video, un elevator pentru persoane cu dizabilități (lift exterior), pompe de căldură tip aer – aer și ventiloconvectoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

CFR Cluj îşi începe aventura europeană în Malta

CFR Cluj și-a aflat prima adversară din...

ȘTIRI GdS

Coronavirus: Peste 1.000 de cazuri în ultima zi. 27...

Până duminică, pe teritoriul României, au fost confirmate 61.768 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Craiova: Incendiu la un apartament de pe str. Madona...

UPDATE: Au fost suplimentate forțele de interveție. Sunt în total trei autospeciale cu apă și spumă și două autospeciale de lucru la...

Vâlcea: Minor rănit într-un accident rutier

Accident rutier la Gura Văii. Un bărbat care conducea un autoturism înmatriculat în Italia din direcția Vâlcea-Sibiu nu a păstra distanța de...

„U” Craiova, cap de serie în primul tur din...

„U” Craiova a pierdut titlul în Liga 1 şi va juca în primul tur preliminar din Liga Europa. Oltenii vor fi cap...

Gorj: Elevi care au mers în tabere la munte...

Două cazuri de coronavirus au fost depistate în rândul unor elevi de gimnaziu, din Gorj care au mers recent în tabere la...

Crucea Roşie anunţă rănirea a 250 de persoane la...

Crucea Roşie din Liban a informat duminica aceasta că 250 de persoane au fost rănite în protestele violente care au cuprins sâmbătă...