19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUltimele reparații pe drumurile naționale înaintea sosirii iernii

Ultimele reparații pe drumurile naționale înaintea sosirii iernii

Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu execută, înainte de sosirea iernii, ultimele lucrări pe principalele șosele pe care le are în administrare. Este vorba de DN 66 și DN 67 și variantele cunoscute, care străbat principalele localități de pe raza județului Gorj.

Potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, în momentul de față se execute lucrări de reparații, respectiv plombări și asfaltări pe DN 67, între Târgu Jiu și Motru, pe Dealul Bujorăscu. Au fost executate asfaltări pe anumite tronsoane, în zona localității componente Ploștina, de la Motru. Este de precizat că DN 67 în zona Dealului Bujorăscu este o zonă aflată în atenția drumarilor în perioada sezonului de iarnă pentru că este mai greu de tranzitat de către autovehicule, fiind multe pante și chiar serpentine.

Au adus material antiderapant în baza de la Rânca

Lucrările de reparați și punere la punct a șoselelor vor mai avea loc în zona Defileului Jiului, acolo unde este necesar, pe DN 67 C între Novaci și stațiunea montană Rânca, acolo unde iarna sunt și cele mai multe probleme. În baza de la Rânca au și fost aduse cantitățile necesare de material antiderapant, precum și câteva utilaje de deszăpezire. Numărul acestora va putea fi suplimentat, în cazul în care în zona montană vor începe ninsorile.

Este, de altfel, anunțată o schimbare a vremii la munte, începând de săptămâna aceasta. Este de așteptat ca în zona de creastă chiar să ningă. De precizat însă că drumarii vor acționa doar între Novaci și Rânca, șoseana națională fiind închisă între Rânca și Obârșia-Lotrului. Transalpina este închisă în zona de creastă până pe 30 iunie 2021, în urma unei decizii a Direcției de Drumuri și Poduri Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS