10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpitalul Județean angajează un medic pneumolog

Spitalul Județean angajează un medic pneumolog

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu angajează un medic specialist pneumolog.

Acesta va lucra în cadrul Compartimentului Pneumologie, din Secția Medicală I.

Va avea loc o selecție de dosare, urmând să nu mai fie organizat un concurs. Dacă va fi nevoie, va fi programat și un interviu pentru departajarea candidaților.

Dosarele pot fi depuse până în data de 10 noiembrie, la ora 16.00.

Unitatea medicală din Târgu Jiu nu are încadrat decât un medic pneumolog. Alți medici cu specializări similare activează la Secția Radiologie.

Necesitatea angajării celui de-al doilea medic specialist în cadrul Compartimentului Pneumologie a apărut după ce medicul existent s-a infectat cu coronavirus și chiar a fost internat în Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu pentru a beneficia de tratament de specialitate.

Conducerea Spitalului Județean din Târgu Jiu a mai făcut angajări fără concurs în perioada pandemiei, însă niciodată nu s-a considerat că este nevoie de cel de-al doilea post de medic pneumolog.

25 de angajați ai Spitalului Județean au Covid-19

Este de precizat că în ultimele săptămâni a crescut numărul de cazuri de coronavirus în rândul cadrelor medicale din Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu.

În prezent, 25 de angajați ai unității medicale de la Târgu Jiu sunt infectați cu coronavirus. Doar 6 dintre aceștia sunt internați pentru a primi tratament, restul fiind în izolare la domiciliu.

Nu a fost vorba de cazuri grave, iar medicii și asistentele medicale au solicitat să rămână și să se trateze la domiciliu.

Din totalul de 25 de salariați cu Covid-19, 10 sunt medici și 12 sunt asistente medicale, restul fiind personal administrativ.

Este de precizat că în primăvară s-a infectat cu Covid-19 inclusiv managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, Dumitru Vienescu. Acesta a stat internat 18 zile, până când s-a vindecat și a primit două teste negative, așa cum era procedura la vremea respectivă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS