29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVremea în Oltenia în următoarele două săptămâni

Vremea în Oltenia în următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a transmis estimarea evoluției termice pentru următoarele două săptămâni, 9 – 22 noiembrie.

Oltenia

În Oltenia, vremea se va menţine închisă în cea mai mare parte a intervalului de prognoză. În prima săptămână valorile termice diurne vor marca o scădere, de la medii ale maximelor de 13 până la 9 grade. În cea de-a doua nu vor mai varia semnificativ, se vor situa între 7 şi 9 grade. Minimele nopţilor vor fi mai ridicate decât în mod obişnuit în intervalul 10 – 15 noiembrie, cu medii de 4 – 6 grade, după care vor marca şi acestea o scădere, astfel că vor fi valori de 0 – 1 grad. Regimul pluviometric va fi deficitar până în 17 noiembrie, cu ploi puţine şi slabe cantitativ, iar până la finalul prognozei va creşte probabilitatea de ploaie pe suprafeţe mai mari.

Munte

La munte, în prima săptămână, vremea se va răci, iar media maximelor va scădea de la 11- 12 grade în prima zi, până la 3 grade în weekend. Minimele vor fi în medie între două şi patru grade Celsius, în primele zile, şi vor scădea sub zero grade în ultimele. În cea de-a doua săptămână, maximele vor fi cuprinse în general între 0 şi 4 grade, iar minimele aproximativ între -6 şi -2 grade. După data de 12 noiembrie, trecător vor fi precipitaţii slabe, izolat la început, apoi posibil local. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS